Kijkcijfers woensdag 25 januari

De TV van gisteren: Martijn en Nicole nemen eindelijk afscheid in Married at First Sight

26 januari 2023 08:03 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
Het Married at First Sight-seizoen mag dan pas net begonnen zijn, maar voor Martijn en Nicole zit het er ook alweer op. De twee hakten gisteren de knoop door om te stoppen met het experiment.

Als een grote verrassing komt dat overigens niet: de twee bleken al na 24 uur geen match.

Married at First Sight

In de Married at First Sight-aflevering van dinsdag leek het weer even de goede kant op te gaan. Martijn en Nicole besloten toen nog met een schone lei te beginnen en zelfs een rondje te gaan karten. Echter, die gezelligheid bleek niet van lange duur. Nog voor de aftiteling te zien was, was een van hun gesprekken weer zo uit de hand gelopen dat Nicole het zelfs nodig vond om een glas rode wijn in het gezicht van haar man te gooien. 861.000 mensen zaten gisteravond klaar voor het vervolg: de twee besloten om niet te gaan samenwonen en hun gezamenlijke avontuur op Schiphol te laten eindigen. Althans, voor nu dan. Volgende week volgt hun eindgesprek

De Slimste Mens

Deze realityshow van RTL4 heeft momenteel een vaste groep fans achter zich staan, maar die blijkt nog altijd minder groot dan die van De Slimste Mens. Gisteravond zagen alleen al 2,3 miljoen mensen hoe ook Paula Udondek niet op kon boksen tegen Quinty Misiedjan en Guido Spek. Ondanks het toch twijfelachtige niveau van dit jaar.

NPO3 blijft teleurstellen

Kijkers die eens zin hadden in iets nieuws, kwam gisteravond ook aan hun trekken. Op NPO3 ging namelijk het nieuwe programma Alles voor de Bruiloft van start, waarin twee weddingplanners zich buigen over vier verschillende trouwerijen. Veel aandacht kreeg het niet: slechts 145.000 mensen stemden erop af.

Dat is minder dan het Jeugdjournaal (242.000), First Dates (240.000) en het terugblikprogramma Het Beste van de Jaren 90 (311.000) die ook alle drie op NPO3 te zien waren.


Talkshows in overvloed

Talkshows waren er gisteren ook genoeg. Arjen Lubach scoorde voor het eerst dit seizoen minder dan 1 miljoen kijkers (967.000), maar dat valt in vergelijking met Jinek nog mee. De talkshow wist - ondanks de goede aanloop van MAFS - slechts 552.000 mensen te bereiken. Verder kwam Vandaag Inside niet verder dan 703.000 kijkers en is er juist wel feest voor de makers van Op1. 816.000 mensen zagen hoe Govert Meit - oftewel Stefano Keizers - de studio op zijn kop zette.

Meer over