Kijkcijfers vrijdag 25 november 2022

De TV van gisteren Masked Singer geliefd alternatief voor WK voetbal

26 november 2022 10:19 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Het lijkt erop dat kijkers van The masked singer geen uitgesproken voetbalfans zijn. De RTL-show lijdt amper onder het goedbekeken wereldkampioenschap in Qatar.

Uiteraard zouden de verhoudingen ander zijn geweest als Oranje later op de dag was aangetreden. Toch trok de match Engeland - USA nog altijd een uitstekende 1,5 miljoen kijkers.

Oranje pakt de vooravond

Maar in de vooravond kon niemand om Oranje heen. Maar liefst 4,3 miljoen kijkers zagen hoe de ploeg van Louis van Gaal gelijk speelde tegen Ecuador. Ook de nabeschouwing waarin heel wat harde noten te kraken vielen was goed voor 3 miljoen kijkers en Studio WK deed met 1,7 miljoen kijkers eveneens uitstekende zaken.

RTL scoort

Maar op primetime had RTL 4 dankzij The masked singer weinig last van koning voetbal. Een fenomenale 1,9 miljoen kijkers zaten klaar voor aflevering 4 waarin maar liefst drie onthullingen plaatsvonden dankzij een gastoptreden van twee dino's die uit een reusachtig ei (foto) kwamen. Beau profiteerde van de kijkcijferboost en kwam uit op 878.000 kijkers.

Kleinere zenders

SBS 6 speelt geen enkele rol van betekenis in deze roerige voetbaldagen. Herhalingen van De alleskunner VIPS komen niet verder dan 193.000 kijkers, alleen De oranjewinter blijft met 768.000 kijkers overeind. NPO 2 doet het daarentegen meer dan geweldig. 2 voor 12 noteerde 1,2 miljoen kijkers en Marjan Berk wist als De geknipte gast te raken en ontroeren voor de ogen van 818.000 kijkers. 

Meer over