De TV van gisteren: Masked Singer neemt petje af voor Oranje

10 december 2022 09:34 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Argentinië bleek net een maatje te groot voor het Nederlands elftal, maar op kijkcijfergebied was Oranje de absolute nummer één: ruim 5,6 miljoen kijkers zagen de match.

De kwartfinale Nederland - Argentinië was dan ook een avondvullend spektakel. Nederland vocht zich in de tweede helft terug van een 2 - 0 achterstand, mede dankzij een spectaculaire last minute gelijkmaker van Wout Weghorst. Na twee verlengingen strandde Oranje voor de ogen van de wereld op strafschoppen. Na de wedstrijd volgde Op1 en ging de kijkdichtheid van 5,6 miljoen naar 590.000.

Masked Singer onder het miljoen

Als bijna een kwart van de totale Nederlandse bevolking naar één kanaal kijkt, blijft er voor de rest van de zenders weinig over. The masked singer kan doorgaans op zo'n twee miljoen kijkers rekenen, door de wedstrijd scoorde de show historisch lage kijkcijfers: 819.000 kijkers zagen de zesde aflevering. Wat voor RTL 4 nog altijd een prima score is voor een doordeweekse avond. Toen Beau van start ging was de verlenging nog bezig en dat was te merken: slechts 282.000 kijkers bleven de zender trouw.