De TV van gisteren: Matig begin voor nieuwe SBS-vrijdag

9 april 2016 08:08 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot SBS 6/Zullen We Een Spelletje Doen?

SBS vernieuwde haar vrijdagavond met twee nieuwe shows, maar de kijker verkoos de start van Holland's Got Talent boven het amusement op 6.

De cijfers liegen er niet om: 1.93 miljoen zaten klaar voor de eerste Got Talent nieuwe stijl met presentator Johnny de Mol. Het maakte RTL 4 de winnaar van de avond.

Holland's Got Talent

En dat Nederland een boel talent heeft bleek wel in de eerste aflevering. Van een verlegen 7-jarig pianomeisje dat "Minuet van Bach" kwam doen in een aandoenlijk rood vestje tot een breakdance crew vol 50+'ers die het eerste gouden ticket kreeg, het kwam allemaal voorbij. En de fans waren lovend.

De eerste uitzending was samengesteld uit diverse auditierondes. Dat er flink is geknipt en geplakt in de show viel ook de kijkers op.

Zullen We Een Spelletje Doen?

Dan SBS 6, de zender had haar gehele vrijdagavond lineup vernieuwd in een poging de gunst van de kijker te vinden. Aan de promotie heeft het niet gelegen, toch scoorde de eerste aflevering van Zullen We Een Spelletje Doen? een ietwat teleurstellende 529.000 kijkers. Daarmee komt de spelshow van Kim-Lian van der Meij (foto) op de 23e plek van de kijkcijfer top 25. Op Twitter waren de mensen eigenlijk niet eens enorm negatief over het programma zelf.

Wat Een Poppenkast!

Om 22.00 uur zette SBS haar geheime wapen in: het satirisch bedoelde Wat Een Poppenkast!. Eerder die avond had John de Mol het programma nog volop mogen promoten bij DWDD. Maar meer mensen, 1.5 miljoen, zagen dat praatje dan het daadwerkelijke programma. Uiteindelijk zaten 660.000 mensen klaar voor de persiflageshow. En echt lovend waren de kritieken niet...

Meer over