De TV van gisteren: Matthijs verovert de avond met 1,5 miljoen kijkers

Met 1,5 miljoen kijkers was DWDD het op één na best bekeken programma van de avond, alleen voorafgegaan door het Journaal van 8 uur (2,1 miljoen).

Matthijs van Nieuwkerk had een gevarieerde tafel, waarbij politiek, zang én het overlijden van wetenschapper Stephen Hawking aan bod kwam. Kosmoloog en sterrenkundige Vincent Icke studeerde en werkte met Hawking en besprak hem uitvoerig. Cabaretier Herman Finkers zong en praatte over zijn vriendschap met dichter Willem Wilmink - wiens urn in zijn achtertuin ligt, zo onthulde hij. En Glennis Grace bracht een muzikaal eerbetoon aan Whitney Houston. 

De Stelling van Nederland

Jort Kelder wist met De stelling van Nederland op NPO 1 932.000 kijkers aan zich te binden. Dit live debat duikt op bij belangrijke politieke momenten, zoals de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Niet alleen politici en experts, maar ook 'gewone Nederlanders' discussiëren over heikele thema's die ons land dagelijks aangaan. Dit keer was de stelling: 'Wij moeten trots zijn op onze taal, tradities en verleden'. Van Zwarte Piet en Indianen tot en met het Wilhelmus, en van oude helden als Michiel de Ruyter vereren tot en met omstreden straatnamen: zowel bij Jort in de zaal als op Twitter ging de discussie los. 
De wereld volgens 80-jarigen

Naast politiek was er ook volop aandacht voor voetbal. Zo deed Veronica het goed met de voetbalwedstrijd FC Barcelona - Chelsea (970.000 kijkers). Ook populair was De wereld volgens 80-jarigen met Viktor Brand, dat 840.000 kijkers trok ten opzichte van 670.000 kijkers vorige week. De Bejaarde Kees ging in deze aflevering na 56 jaar opnieuw op één knie voor zijn grote liefde. Daarmee deed hij vele harten smelten. Opdienen of afserveren

Ook Doe het lekker zelf ging in de lift: deze week scoorde de klusshow op RTL 4 onder presentatie van Chantal Janzen 680.000 kijkers, ten op zichte van 627.000 vorige week. Verzamelkoorts met Kim Lian van der Meij op SBS 6 won het met 672.000 deze week opnieuw van Opdienen of afserveren op RTL 4. Deze nieuwe show waarin onervaren restauranthouders hun horecadroom nastreven deed het ietsje beter ten opzichte van vorige week: er keken 596.000 kijkers naar, tegenover 558.000 vorige week. Dit keer was te zien hoe voormalige snackbareigenaren en broers Hans en Adolf een restaurant opende in een kerk. Ondanks de nodige tegenslagen, mocht het resultaat er wezen.
Meer over:

Reageren