De kijkcijfers van woensdag 9 mei 2018

De TV van gisteren: MAX Masterclass trekt geen miljoenenpubliek

10 mei 2018 07:45 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Lekker weer en een vrije dag in het vooruitzicht zorgen voor een dip in kijkcijfers. Alleen NPO 1 wist boven het miljoen te komen dankzij het NOS Journaal dat 1.41 miljoen kijkers boeide. Daarna werd massaal gezapt.

En dat is slecht nieuws voor tv-makers, zeker voor de mensen achter het gloednieuwe MAX Masterclass waarin de immer enthousiaste professor Eric Scherder uitweidde over de werking van ons brein. Een wat zuinige 837.000 kijkers hadden oren naar dit tv-collega, al oogstte de uitzending wel veel lof op Twitter. Daaropvolgend deed de dramaserie Hinterland het ietsjes beter met 869.000 kijkers. 

RTL-kijkers vamos

De woensdagavond van RTL 4 is geen enorm succes. Oude, vertrouwde kijkcijferhits hebben het zelfs moeilijk, zo blijkt uit de cijfers. GTST kwam niet verder dan 829.000 kijkers, al kwakkelt de soap al enkele weken met lage kijkcijfers. Robert ten Brink was goed voor slechts 790.000 kijkers, terwijl zijn Love is in the air meestal toch meer gewend is. De tweede aflevering van Vamos met de familie Pos was een behoorlijke sof: 511.000 kijkers volgden de wijnliefhebbers op hun Zuid-Amerikaanse roadtrip. 

Geen volle zalen voor Thomas Acda

Ook NPO 2 heeft het lastig. De nieuwe kennisquiz Bij de tijd van Art Rooijakkers is met 156.000 kijkers na vier afleveringen nog niet echt een hit te noemen. Stand van Nederland deed het iets beter met 202.000 kijkers. Daarna was het de beurt aan Cornald "Mr. Songfestival" Maas die in Volle zalen een intiem portret maakte van Thomas Acda. 192.000 kijkers kun je niet bepaald een volle bak noemen, maar ook hier waren de online reacties uiterst positief. 

Meer over