Kijkcijfers vrijdag 21 april 2023

De TV van gisteren: MAX Pubquiz blijft bescheiden hit

22 april 2023 08:17 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
De vrijdagavond lijkt qua kijkcijfers behoorlijk gestabiliseerd. Het is duidelijk hoe de kaarten zijn verdeeld en waar kijkers bij voorkeur op afstemmen. NPO 1 heeft een riant voordeel. 

Op primetime dankt NPO 1 het succes voornamelijk aan Flikken MaastrichtDe politieserie was slechts een van de twee amusementsprogramma's dat boven het miljoen wist uit te komen. 1,43 miljoen zagen Eva en Wolfs in actie terwijl 2 voor 12 een meer dan uitstekende 1,2 miljoen quizliefhebbers vermaakte.

Pubquiz

Maar zonder Flikken Maastricht komt zelfs de grootste publieke zender van het land een eindje onder het miljoen uit. Dat bewees Sybrand Niessen met de MAX Pubquiz waar ondanks de aanstekelijke lach van gast barvrouw Fenna Ramos 'slechts' 890.000 kijkers voor bleven zitten. Later op de avond kwam Op1 uit op 714.000 kijkers.

De Verraders blijven trouw

RTL 4 vertrouwt op vrijdagavond nog altijd op De verraders. Het avondvullende programma heeft nog altijd een minstens zo trouwe kijkerschare van 1 miljoen. Velen van hen verbaasden zich over het gekonkel binnen de verraders en de weinig logische eliminatiekeuzes. Beau was daarna aan de beurt, maar hij moest genoegen nemen met 644.000 kijkers en een derde plek in het talkshow klassement. 

Lachen op SBS

De mannen van Vandaag inside zijn wederom de reddende engelen van SBS 6. De zender gooide twee weken geleden de programmering om, maar vervroegd stoppen met HLF8 heeft de vooravond niet bepaald een boost gegeven. Lang leve de liefde en Een jaar van je leven scoren respectievelijk een magere 333.000 en 210.000 kijkers. Ook de komische sketchshow Komt een man bij de dokter is met 304.000 kijkers alles behalve een hit. Maar zodra Derksen, Genee en Gijp in beeld verschijnen schiet het zendergemiddelde naar 825.000 kijkers die genoten van een aflevering met behoorlijk platte humor.

Meer over