De TV van gisteren: MAX-serie Hendrik Groen begint fantastisch

24 oktober 2017 08:06 | kijkcijfers | Door Televizier

© Elmer van der Marel

De Omroep MAX-serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen trok maandag meteen 1,8 miljoen kijkers op NPO 1. Een prachtig begin voor de reeks met Kees Hulst en André van Duin.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen gaat over het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord en over de bewoners die oud maar niet dood zijn. De reeks is gebaseerd op een bestseller en het was de vraag of de serie aan het boek zou kunnen tippen. Het antwoord is een volmondig ja.

Meester Frank Visser doet uitspraak

NPO 1 was weer de kampioen van de maandagavond met Spoorloos (1,9 miljoen kijkers), Hendrik Groen en Radar (1,6 miljoen kijkers). Op SBS 6 ging het lekker met Meester Frank Visser doet uitspraak, al moest hij wel de meest triviale zaak ooit oplossen. Wil klaagde dat buurvrouw Regina expres bloemblaadjes op zijn balkon gooide en die zouden slecht zijn voor de gezondheid van zijn katten. Andersom zei Regina dat Wil haar lelijke namen had genoemd.

Maar wat is een pothoer?

Het antwoord kwam gelukkig snel.

The Walking dead

Het achtste seizoen van de zombieserie The walking dead trok maandagavond een heel behoorlijke 226.000 kijkers richting de zender FOX. In de reeks kregen aartsvijanden Rick en en Negan het weer met elkaar en met de zombies aan de stok.


Meer over