Kijkcijfers van maandag 15 juni

De TV van gisteren: MAX Vakantieman is de kijkcijferhit van de avond

16 juni 2020 14:44 | kijkcijfers | Door Andrea Peelen

© Nico Kroon

Nu Nederlanders sinds 15 juni weer de grens over mogen voor een vakantie, zijn ze klaarblijkelijk meteen op zoek naar reisadvies. De uitzending van Max Vakantieman was namelijk de kijkcijferhit van de avond.

Max Vakantieman, waarin Sybrand Niessen reizigers informeert over reizen in de coronatijd, was met 1,4 miljoen kijkers bijna het best bekeken programma van die dag. Alleen het NOS Journaal scoorde hoger, met 2,2 miljoen kijkers. Een derde plek is weggegeven voor Chateau Meiland, dat met 1,3 miljoen kijkers een prima plek heeft in de kijkcijfertop 3.

Blamage voor Veronica Inside-mannen

Alhoewel Johan Derksen een dag later het nieuws haalt met zijn uithaal naar rapper Akwasi, heeft het programma van maandagavond weinig kijkers opgeleverd. Slechts 553.000 mensen zagen hoe de vier mannen het racismedebat in Nederland onder de loep legden.

Het laatste familiedrama

Maandagavond was ook de avond dat de voorlopig laatste aflevering van Het Familiediner werd uitgezonden op NPO1. Zoals wel vaker gingen de familieruzies om maar één ding: geld. Met de 1,2 miljoen kijkers die de aflevering opleverde, mag presentator Bert van Leeuwen best tevreden zijn.

Meer over