Kijkcijfers woensdag 12 april

De TV van gisteren: Medische dramaserie Dag & Nacht opent net onder het miljoen

13 april 2023 09:05 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZIET
De makers van de AVROTROS-dramaserie Dag & Nacht kunnen opgelucht ademhalen. De start van de reeks trok namelijk gisteravond maar liefst 974.000 kijkers naar NPO1.

De vraag is alleen: houden ze dit volgende week vol? De reacties zijn duidelijk nog niet lovend.

Dag & Nacht

Puffende vrouwen (én mannen), personeelstekort, drama op de werkvloer en vooral heel veel net geboren baby's. Het zit allemaal in de nieuwe serie Dag & Nacht, die gisteren onder toeziend oog van 974.000 kijkers van start ging op NPO1 en waarin onder meer Kim van Kooten en Benja Bruijning de hoofdrol spelen. De kijkers weten het nog niet helemaal: waar een groot deel redelijk positief is en dan met name over de (ervaren en professionele) cast, moeten andere mensen nog duidelijk wennen. 


De Platenzaak

Voor Daan Boom, Stijn van Vliet en Tobias Camman was het ook een spannende avond. Op NPO3 ging gisteren De Platenzaak van start, een nieuw muzikaal programma waarin de heren slechts één doel hebben: een hit scoren. Hierbij krijgen ze hulp van onder meer Imca Marina en Lee Towers. Muzikaal komt het dus vast wel goed, maar of dat voor de kijkcijfers ook zo geldt, is nog even de vraag. Deze eerste aflevering bleef steken op 'slechts' 207.000 kijkers en wist daarmee niet door te stoten naar de Top-25.

Spoorloos

Wat verder opvalt, is de goede score van Race Across the World in vergelijking met de tegenvallende score van Spoorloos. Het programma van Martijn Krabbé trok namelijk 837.000 kijkers naar RTL, terwijl Derk Bolt en Jetske van den Elsen deze week een score van 816.000 kijkers kunnen noteren. En dat is vrij opvallend, aangezien dat laatste programma het toch gewend is om vrijwel altijd boven de 1 miljoen kijkers te scoren. 


Waar keken mensen nog meer naar?

Keken kijkers dan nog iets anders? Uiteraard. RTL5 deed redelijk goede zaken met de tweede aflevering van De Slechtste Chauffeur van Nederland (446.000), Steenrijk, Straatarm deed het net iets beter met 586.000 kijkers en tot slot werd er ook gekeken naar voetbal. 698.000 kijkers zaten klaar voor de voetbalwedstrijd tussen Real Madrid vs. Chelsea in de Champions League. Vandaag Inside kon op de woensdag een score noteren van 831.000 kijkers.

Meer over