Kijkcijfers donderdag 13 april

De TV van gisteren: meer dan 1,1 miljoen kijkers zien knappe zege van Feyenoord op AS Roma

14 april 2023 09:00 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© Screenshot AD / Samenvatting Feynoord - AS Roma

Feyenoord heeft donderdagavond de eerste stap richting de halve finale van de Europa League gezet. Het team dat onder leiding staat van Arne Slot, wist gisteravond dankzij een goal van Wieffer met 1-0 te winnen van AS Roma. Bijna een jaar geleden verloor Feyenoord van datzelfde team in de Conference League-finale.

Return

Maar liefst 1.142.000 mensen zaten gisteren voor de buis voor het eerste duel tussen de twee teams van de kwartfinale van de Europa League. De wedstrijd behaalde daarmee een keurige tweede plaats in de kijkcijfer dag top 25. De Rotterdammers hebben door de winst een mooie uitgangspositie voor de returnwedstrijd van volgende week donderdag in Rome. Die wedstrijd wordt om 21.00 uur gespeeld en is allesbepalend. Kijkers zijn enthousiast over de eerste wedstrijd en de strijdlust van de Rotterdammers.

Met meer dan 1 miljoen kijkers behaalde het programma van Floortje Dessing, Floortje Gaat Mee, een mooie derde plaats in de kijkcijfer dag top 25. In de nieuwe indrukwekkende NPO 1-uitzending van donderdagavond waren mensen vooral te spreken over de majestueuze olifanten. Kijkers waren vol lof over deze mooie dieren en vol afschuw over hoe deze behandeld worden.

Better Than Ever

Better Than Ever daalde week na week in de kijkcijfers. Donderdag krabbelde het programma weer wat op. Vorige week behaalde Better Than Ever horrorkijkcijfers, want slechts 283.000 mensen keken naar het programma op primetime. Dat was bij de uitzending van gisteravond anders, want toen zaten er 525.000 mensen voor de buis. 

Kijkers van het RTL 4-zangprogramma waren vooral geraakt door het verhaal van deelneemster Joan Franka, die vertelde dat ze een manager had die haar heel slecht behandelde. De zangeres brak, onder andere door de nasleep van haar optreden op het Songfestival. Kijkers waren daarnaast ook vol lof over het optreden van deelneemster Julia van der Toorn. 

SBS6 was donderdagavond met Vandaag Inside wederom de beste talkshow. Maar liefst 826.000 kijkers keken naar de uitzending van het trio van Vandaag Inside, die daarin onder andere spraken over de werkwijze van programmamaker Tim Hofman. Johan Derksen, René van der Gijp en tafelgast Rutger Castricum zijn niet bepaald over de presentator te spreken. Verder ging het in de aflevering over Feyenoord, het asielbeleid en Willem-Alexander.

Waar kijkers lang niet altijd enthousiast zijn over de tafelgasten, vonden wel veel mensen het fijn dat Rutger Castricum te gast was. Ook konden mensen wel lachen om het feit dat Wilfred Genee uit het niets de Vandaag Inside-studio uitrende en de Europa-League-studio binnenkwam. Dat deed de presentator om een update te krijgen over de wedstrijd Anderlecht - AZ.

Verder keken mensen donderdagavond naar Dit Was Het Nieuws (1.062.000), RTL Boulevard (774.000), Goede Tijden, Slechte Tijden (707.000), de voetbalwedstrijd tussen Anderlecht en AZ (679.000), Met het Mes op Tafel (622.000) en Beau (571.000).

Meer over