Kijkcijfers woensdag 14 juni 2023

De TV van gisteren: ruim 1,8 miljoen mensen zien pijnlijke uitschakeling van Nederlands elftal in halve finale Nations League

15 juni 2023 08:39 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© ANP / Fotograaf Koen van Weel
Woensdag was het voor Oranje zover: de halve finale van de Nations League tegen Kroatië. Met 1.864.000 kijkers was het veruit de nummer 1 in de kijkcijfer dag top 25.

Het team van Ronald Koeman startte met een mooie voorsprong, maar die werd in de tweede helft omgedraaid door de Kroaten. Zij leken de overwinning binnen te slepen, maar toch kwam Oranje terug met een goal in de slotminuten, waardoor er verlengd moest worden.

Nederlands elftal

Helaas voor het Nederlands elftal was Kroatië in de verlenging een stuk sterker. De eindstand werd uiteindelijk 2-4, waardoor Kroatië een plek in de finale heeft bemachtigd. Oranje strijdt zondag voor de derde of vierde plek van de Nations League. De meningen van de kijkers over de wedstrijd waren wisselend. Waar de een het een slechte wedstrijd wordt, kon de ander toch genieten van de spannende strijd op het veld.

Hoogstwaarschijnlijk door de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal, scoorde RTL 4 gister iets minder goed met Het Perfecte Plaatje Op Reis. Er stemden woensdag 676.000 kijkers op af. Ook tijdens deze aflevering stonden er weer twee spectaculaire shoots op de planning. De fotografen hadden de taak om aan boord te gaan bij vissers en vast te leggen hoe zij op een duurzame en eerlijke manier vissen. De dag erna ging de groep op pad voor een parfumshoot.

In de uitzending van woensdagavond viel het doek voor Tatum Dagelet, wat betekent dat Rick Brandsteder, Leonie ter Braak en Numidia El Morabet doorgaan naar de halve finale van de fotowedstrijd. Niet iedereen was het eens met die exit.

In Het Mooiste Meisje van de Klas zoekt Jaap Jongbloed naar het verhaal achter het mooiste meisje uit de klas. In de uitzending van woensdag stond niemand minder dan Simone Angel uit Enschede centraal. Zij wist als kind al dat ze beroemd wilde worden en dat is haar gelukt. Als veejay (presentatrice) bij de populaire muziekzender MTV wordt ze in de jaren '90 en '90 een bekend gezicht. Simone interviewt onder andere artiesten als Tina Turner en Snoop Dogg.

Gisteren keken er 444.000 mensen naar het programma. Kijkers zien in de aflevering hoe Jaap een bezoekje brengt aan Simone, die het showbizzleven inmiddels helemaal achter zich heeft gelaten en met haar gezin naar een tropisch oord in Midden-Amerika verhuisde. 

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman vertelden gisteren al in hun podcast dat ze bang waren voor de kijkcijfers van woensdag vanwege de wedstrijd van het Nederlands elftal. En dat hadden ze inderdaad goed ingeschat, want woensdag behaalde het talkshow Marcel & Gijs een zeer matige 280.000 kijkers. Daarmee behaalde het duo opnieuw een laagterecord en een 23e plek in de kijkcijfer dag top 25. Dinsdag keken er nog 378.000 mensen naar de SBS-talkshow. Jinek deed het gister wederom beter als Marcel & Gijs met 441.000 kijkers.

Verder keken mensen woensdag naar Ik Weet Er Alles Van (584.000), Een Jaar Van Je Leven (347.000), Lang Leve de Liefde (345.000), Binnenstebuiten (332.000) en Nadia (279.000). 

Meer over