De TV van gisteren: Meer dan 2 miljoen zien intocht Sinterklaas

De Pakjesboot was verdwaald in de mist bij Meppel, maar Sinterklaas gaat nooit verloren. Zijn intocht werd gezien door een dikke 2 miljoen kijkers.

Om kort te gaan, het was ouderwets gezellig. Dieuwertje Blok bestierde de uitzending vanuit haar studio, op locatie was Jeroen Kramer paraat, vriendelijk en zo goed als bij stem en op de Pakjesboot stond de onverstoorbare Hoofdpiet aan het roer. Grote ster was uiteraard Sinterklaas die jong en oud gerust stelde. Iedereen mocht zijn schoen zetten, elke wens wordt gehoord en álles komt goed.

Iedereen genoot, op een enkele dwarse pepernoot na dan...

Pauw op zaterdag

De aanslagen in Parijs domineerden zaterdag vanzelfsprekend de beeldbuis. Overdag zonden NPO, RTL en SBS extra nieuwsbulletins uit om het laatste nieuws te brengen. NPO 1 besloot haar avondprogrammering om te gooien met een ingelaste aflevering van Pauw waarin werd teruggeblikt op de gebeurtenissen van de afgelopen 24 uur. 1.1 miljoen kijkers waren benieuwd naar de analyse van een amper te bevatten gebeurtenis.

Ik Hou Van Holland in trek

Op primetime hadden de meeste mensen vooral behoefte aan vermaak en afleiding. Bij RTL 4 waren ze aan het juiste adres, de zender hield vast aan de geplande programmering en bracht Playback Je Gek, waar 1.1 miljoen mensen klaar voor zaten. Daarna was kijkcijfer klassieker Ik Hou Van Holland de winnaar van de avond met 2 miljoen. De cast van Familie Kruys streed tegen OG3NE om een heus mosselpakket. Uiteindelijk gingen de zingende zussen en het publieksvak van Guus Meeuwis naar huis met de zilte traktaties, maar eigenlijk hadden we allemaal een beetje gewonnen.

Of nou ja, voor bijna iedereen was het gezellig...

Reageren