Kijkcijfers donderdag 9 mei 2024

De TV van gisteren: Meer dan 4 miljoen kijkers zien Joost Klein schitteren tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival

10 mei 2024 08:10 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© EPA / Fotograaf Ida Marie Odgaard
Donderdagavond mocht Joost Klein dan eindelijk met zijn nummer Europapa optreden tijdens het Eurovisie Songfestival. Als de slotact van de tweede halve finale van het liedjesfestijn wist hij zowel het publiek in de zaal als de kijkers thuis te enthousiasmeren. En met succes, want Joost Klein is door naar de grote finale.

Eurovisie Songfestival

We moesten er wel even op wachten, want Joost was donderdagavond pas als allerlaatste aan de beurt. Maar het was het wachten waard, want Klein gaf een vrolijk en tegelijkertijd ontroerend optreden weg. Met zijn energieke act kreeg hij de hele zaal mee. Niet alleen de mensen in de zaal waren enthousiast, ook de mensen thuis zijn te spreken over Europapa van Joost Klein.

Tijdens de uitslag werd Nederland als derde land genoemd, waardoor we een plek in de finale van het liedjesfestijn hebben bemachtigd. Er keken maar liefst 2.984.000 mensen naar de tweede halve finale van het Songfestival. Het moment dat Joost Klein zijn lied zong, trok zelfs 4.181.000 kijkers.

Naast Nederland gingen er nog negen landen uit de tweede halve finale door naar de grote finale: Letland, Oostenrijk, Noorwegen, Israël, Griekenland, Estland, Zwitserland, Georgië en Armenië. 

Lees hier alles over  

Vandaag Inside

De mannen van Vandaag Inside wisten donderdagavond 702.000 kijkers te trekken. In de uitzending was Albert Verlinde te gast. Het ging in de aflevering onder meer over het Eurovisie Songfestival, Israël en de Pro-palestina-demonstraties.

Johan Derksen had wederom een paar bijzondere uitspraken over Israël en Gaza, zoals dat hij begrijpt dat de deelneemster van Israël tijdens het Eurovisie Songfestival wordt uitgejoeld. En daar zijn veel kijkers niet blij mee.

Het programma De Augurkenkoning blijft week na week goed scoren. Ondanks de concurrentie van het Eurovisie Songfestival gisteren, behaalde het programma donderdag nog een keurige 485.000 kijkers. In de uitzending was te zien hoe de Kesbeke fabriek in rep en roer was, omdat er een machine niet werkte. Kijkers zijn dol op de mensen in de realityshow.

*De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over