Kijkcijfers dinsdag 16 november 2021

De TV van gisteren: Meer dan drie miljoen kijkers zien plaatsing Oranje voor WK voetbal 2022

17 november 2021 08:08 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

Het Nederlands elftal wist zich dinsdagavond te plaatsen voor het WK voetbal 2022 in Qatar. Oranje won met 2-0 van Noorwegen, waarbij het eerste doelpunt pas in de 84e minuut viel van de voet van Steven Bergwijn. Het allesbeslissende duel werd door ruim drie miljoen mensen bekeken.

Het duel, dat gespeeld werd in een lege Kuip in Rotterdam, was lange tijd het aankijken niet waard, maar toch bleef het Oranjelegioen de manschappen van de aan zijn heup geblesseerde Louis van Gaal trouw. 3.054.000 kijkers hielden het negentig minuten vol en konden na afloop de armen de lucht in steken.

Goud

De laatste kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal was niet geheel onverwacht het best bekeken programma van de dinsdag. Ook de journaals en de voor- en nabeschouwing op het voetbal deden het dinsdag goed.

Joris Linssen 

Hello Goodbye zag het kijkersaantal door het voetbal flink dalen. Joris Linssen wist vorige week nog behoorlijk meer dan een miljoen kijkers te trekken, maar dinsdag moest hij genoegen nemen met 833.000 kijkers.

Meer over