De kijkcijfers van dinsdag 6 oktober 2020

De TV van gisteren: Meer kijkers voor NOS-special over coronavirus

7 Oktober 2020 08:19 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Onno Duyvené de Wit/NOS
Het coronavirus houdt Nederland nog dagelijks in de greep en dat was dinsdag goed te zien in de kijkcijfers. De special Coronavirus: feiten en fabels op NPO1 trok 1.511.000 kijkers.

Het programma van de NOS, waarin feiten worden besproken en geruchten naar het land der fabelen verwezen, was in handen van Winfried Baijens en Saïda Maggé. De 42-jarige journalist en zijn kompaan trokken met deze uitzending weer meer kijkers dan de vorige. De laatste uitzending, die in juli te zien was bij de NOS, trok rond de miljoen kijkers.

Tweede golf 

Het best bekeken Coronavirus: feiten en fabels van de NOS was de eerste. In februari stemden er 1,82 miljoen mensen af op de publieke omroep. Met de ruim 1,5 miljoen kijkers voorziet de NOS dus blijkbaar in een behoefte. Ook niet zo gek nu virologen waarschuwen voor een tweede golf.

RTl4 en SBS6 

RTL 4 haalde weer flink uit met De erfgenaam (bijna 1,1 miljoen) en Frank en Rogier checken in (853.000). De dinsdagavond van SBS6 blijft een zorgenkindje. De tattooshow Getekend voor het leven van André Hazes trok 235.000 kijkers. Crisis in de tent daarentegen kende wel een stijging van hun kijkersbestand. Daar keken 367.000 liefhebbers naar.

Meer over