De TV van gisteren: Meeste kijkers voor De Slimste Mens

17 Januari 2018 08:09 | kijkcijfers | Door Televizier

© Rogier Veldman Fotografie

De winnaar op prime time was niet op NPO 1 te vinden, maar op NPO 2. De quiz de Slimste mens trok een hele mooie 1,4 miljoen kijkers met drie slimme mannen als kandidaat.

Die mooie cijfers zijn niks nieuws voor De slimste, wel nieuw dit seizoen was dat alle kandidaten veel antwoorden wisten. Hoofdredacteur van Quote Sander Schimmelpenninck, fotostripmaker Ype Driessen en muzikant Thijs Boontjes waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. En ze hebben alledrie hun eigen fans.

Jinek

Ook op NPO 1 werd flink gescoord. DWDD trok 1,4 miljoen kijkers, De rijdende rechter idem dito en Opgelicht?! kwam tot de 1,3 miljoen. Eva Jinek had Julio Poch te gast die jaren vastzat in Argentinië omdat hij zogenaamde doodsvluchten uitgevoerd zou hebben. Zij scoorde 1 miljoen kijkers (tegen slechts 351.000 voor directe concurrent RTL Late Night) en Poch had ook een goede reden om langs te komen. Hij wil geld zien.De 5 smaken van Joël

Op RTL 4 haalde Uitstel van executie net de 1 miljoen kijkers niet, daarna deed de herhaling van Een dubbeltje op zijn kant het bijzonder matig met 558.000 geïnteresseerde mensen. Praktisch net zoveel als Nick & Simon die het op SBS in Suriname proberen te maken in The dream en als De 5 smaken van Joël op NPO 3 (527.000) dat veel enthousiaste reacties los maakte.


Meer over