De TV van gisteren: Meester Frank Visser stabiele topper bij SBS6

23 januari 2018 07:43 | kijkcijfers | Door Televizier

Op Frank Visser kun je bouwen, weet ook SBS6: Meester Frank Visser doet uitspraak trok bijna een miljoen kijkers ondanks de teleurstellend scorende lead in Zomer in Zeeland.

De dramaserie was bedoeld als waardig opvolger van Dokter Tinus, maar waar de artsenreeks ruim boven het miljoen uitkwam weet Zomer in Zeeland een minder breed publiek te bedienen. De derde aflevering was goed voor een bescheiden 618.000 kijkers. Daarmee bleef SBS6 wat achter bij RTL 4 dat 747.000 kijkers wist te noteren voor Helemaal het einde.

Meester Frank triomfeert

Na Zomer in Zeeland beleefde SBS6 een opleving: 954.000 kijkers zagen hoe Frank Visser een bizarre burenruzie over geluidsoverlast in een flat probeerde te beslechten. De onderbuurvrouw zou teveel last hebben van de voetstappen van haar bovenbuurvrouw en eiste dat ze haar loopje zou aanpassen. Dat leidde tot hilariteit, zeker nadat Viktor Brand zijn best deed slaapkamergeluiden te maken.

NPO 1 de baas

Absolute topper op de maandagavond blijft toch NPO 1 waar de miljoenen je om de oren vlogen: 1.2 miljoen voor Radar, 1.5 miljoen voor Spoorloos en een keurige 1 miljoen voor Wat verdien je waarin onder meer bleek dat de topman van Heineken jaarlijks tien miljoen euro ontvangt. Hekkensluiter Jinek kon met 995.000 kijkers de miljoengrens bijna zien.  

Humberto blijft Jort Kelder voor

Twee prominente programma's die de kijkcijfer top 25 niet eens wisten te halen waren RTL Late Night dat een pijnlijk maar niet eens meer ongewoon lage 353.000 kijkers scoorde. Daarmee deed Humberto het nog ietsjes beter dan Jort Kelder die rond de klok van 21.00 uur voor het oog van 323.000 kijkers de negen finalisten van Het pronkstuk van Nederland bekend maakte. Geen bizar slechte prestatie voor NPO 2, maar wel wat zuur dat bijna een miljoen kijkers wegzapten na De slimste mens dat 1.3 miljoen scoorde.

 

Meer over