De Slimste Mens scoort

De TV van gisteren: Met zoveel kijkers startte De Alleskunner

28 januari 2024 10:53 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Wessel de Groot

Sinds Wie is de Mol? weer is begonnen draait het op de zaterdagavond voornamelijk om dit programma. De kijkcijfers waren wederom goed. SBS 6 heeft er sinds deze week een concurrent naast gezet: De Alleskunner.

Een gloednieuw seizoen dus van De Alleskunner op SBS 6. In deze seizoensopening begonnen honderd onbekende Nederlanders aan hun strijd om een bedrag van 50.000 euro en de titel van alleskunner. Naar deze eerste aflevering keken 454.000 mensen. Niet echt een serieuze concurrent voor De Slimste Mens dus. Naar The Tribute, Battle of the Bands op SBS 6 keken 704.000 mensen.

Wie is de Mol? blijft uiteraard scoren

Wie is de Mol? is de grote publiekstrekker op de zaterdagavond op NPO 1. En alsof dat nog niet genoeg is hebben de beleidsbepalers ook nog eens Moltalk naar NPO 1 gehaald. Een echte kijkcijfertandem dus. Naar Wie is de Mol? keken zaterdagavond 2.11 miljoen mensen, zo weet kijkcijfergoeroe Tina Nijkamp op Instagram te melden. Moltalk werd gezien door 860.000 lieden.

Schaatsen op NPO 3

Verder werd er veel gesport op zaterdag. ESPN had onder meer het Eredivisieduel Heracles Almelo - Ajax, waar 429.000 mensen naar keken. Op NPO 3 werd de wereldbeker schaatsen in Salt Lake City uitgezonden. 535.000 liefhebbers van Femke Kok en consorten zagen het.

RTL 4 met Vrienden van Amstel

Wat zette RTL 4 tegenover al dit kijkcijfergeweld? Rond de klok van acht startte de registratie van het Vrienden van Amstel-concert. Het was de 26e editie van het spektakel, dat ook al live werd uitgezonden via Videoland. Muziekliefhebbers waren er, want er keken 564.000 mensen. Daarna volgde Praat Nederlandse met me, waar nog slechts 347.000 geïnteresseerden op afstemden.

Meer over