De TV van gisteren: Michiel de Ruyter wint de slag op Tweede Kerstdag

NPO 1 had op primetime wederom de beste kaarten in handen dankzij de tv-première van kostuumdrama Michiel de Ruyter.

In totaal zaten 1.1 miljoen klaar voor Frank Lammers die met imposante plaksnor en al in de huid kroop van één van 's lands grootste zeehelden. Daar kon RTL 4 niet tegenop, haar avondvullende film The hundred foot journey wist niet meer dan een beschamende 415.000 mensen te bekoren. Ter vergelijk: Home alone 2 op RTL 8 kwam beter uit de bus met 486.000 kijkers. Toch waren niet alle NPO 1-kijkers even tevreden.

Maar de meesten waren wel spreken over de mooie beelden van houten vloten die zeeslagen uitvochten met kanonskogels over en weer. En het verhaal bleek ook nog eens verrassend actueel.

Joris' Kerstboom bezorgt NPO 2 kleine piek

Joris Linssen mag tijdens de feestdagen niet ontbreken met zijn Joris' kerstboom. Dit jaar wist het warme wensen-en-mensenprogramma een uitstekende 880.000 kijkers te bereiken. De vaak aangrijpende verhalen die Joris optekende uit de monden van de aanwezigen liet het thuisfront niet onberoerd.

Rolling Stones rocken Cuba

In een jaar waar zoveel grote artiesten ons ontvallen, bewezen de Rolling Stones op de late avond van NPO 3 dat sommige oudjes het nog best doen.Eerder dit jaar gaf de groep voor het eerst een optreden in de Cubaanse hoofdstad Havana. De NTR zond een registratie uit van de show die goed was voor 376.000 kijkers. Op Twitter waren de Stones zelfs trending.

Meer over:

Reageren