Kijkcijfers woensdag 15 februari

De TV van gisteren: 1 miljoen kijkers voor 'emotionele' tv-uitzending Giro555

16 februari 2023 07:45 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet

'Heftig', 'emotioneel', 'diep respect voor alle betrokkenen' en 'kippenvel'. De speciale tv-uitzending voor Giro555 maakte gisteravond diepe indruk op het publiek.

Deze tv-uitzending was dan ook met 1 miljoen kijkers het derde programma in de kijkcijfertop-25. Enkel het NOS Journaal van zowel 20:00 uur (1,9 miljoen) en 18:00 uur (1,26 miljoen) deden het beter.

Samen in actie voor Turkije en Syrië

NPO, RTL en SBS6 besloten eerder vorige week - net als bij de start van de oorlog in Oekraïne - de handen ineen te slaan om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Met als hoogtepunt: een speciale tv-uitzending die enkel op NPO1 te zien was. 

Als er iemand weet hoe belangrijk dit is en vooral dat er zo snel en zoveel mogelijk hulp daar komt, is het zangeres Karsu. Zij wist kijkers gisteravond in de uitzending zowel te raken met haar verhaal als met de emotionele ballad die ze zong voor haar omgekomen nicht.

Strandgasten

Wie alle heftige emoties van zich af wilde spoelen, kon daarvoor terecht op NPO3. Op die zender ging namelijk gisteravond Strandgasten van start, oftewel een nieuw muzikaal programma van het populaire Volendamse trio Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol. Met 258.000 kijkers is het duidelijk nog geen megahit te noemen, maar voor een groot deel van deze mensen smaakte het gisteravond wel naar meer. De verwachting is dus dat het kijkcijferaantal volgende week nog iets hoger zal zijn.

Married at First Sight

Aangezien er eerder al bewust voor gekozen was om de speciale tv-uitzending enkel op NPO1 uit te zenden, kon RTL4 gewoon doorgaan met hun programmering. Daar was dan ook weer een nieuwe aflevering van Married at First Sight te zien (915.000 kijkers) waarin de koppels hun huwelijk een cijfer moesten geven. Waar veel van hen nog tussen de 8 en de 10 zaten (met de uitschieter van Cathalijne naar een 11!), kwamen Paula en Remco toch niet verder dan een 3+ en een 1. Autsj! 

SBS6

SBS6 deed het in vergelijking met directe concurrent RTL4 niet beter. Enkel Vandaan Inside (741.000), Hart van Nederland (611.000 kijkers) en Shownieuws (480.000) mensen zijn in de top-25 te vinden. De last minute ingezette herhaling van Code van Coppens bereikte slechts 212.000 mensen. Niet zo gek ook, de kijkers zaten namelijk eigenlijk klaar voor Je Huis op Orde. SBS6 vond het echter niet passend om deze titel uit te zenden tegelijkertijd met de actiedag op NPO1.

Meer over