De kijkcijfers van zaterdag 18 juni

De TV van gisteren: 1.5 miljoen mensen zien laatste Even tot hier

19 juni 2022 09:53 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© NPO
Na de afwezigheid op vorige week zaterdag vanwege het interlandvoetbal van het Nederlands elftal was Even tot hier zaterdagavond weer op de buis. Het was gelijk de laatste aflevering.

Even tot hier scoorde het hele seizoen hoog als het gaat om de kijkcijfers. In de laatste aflevering werd er weer stilgestaan bij het nieuws van deze week. In totaal 1.5 miljoen mensen zagen de verrichtingen van Niels van der Laan en Jeroen Woe. Uiteraard is dit een belangrijke publiekstrekker voor NPO 1, maar het is niet het enige programma op NPO 1 dat goed scoort op de zaterdagavond. Naar The Connection keken in totaal 972.000 mensen.

Ik Vertrek: Even weg

Na het spektakel van Even tot hier was het op NPO 1 tijd voor Ik vertrek: Even weg. Theo en Jolanda, die een pannenkoekenrestaurant begonnen in Gambia, gingen op bezoek bij Bob en Ruby in Frankrijk. Ze deelden de ervaringen van hun eigen avontuur en daar keken 736.000 mensen naar.

RTL 4: Domino en quiz

RTL 4 rekent op de zaterdagavond al enige tijd op de tandem Domino Challenge en De 1% quiz. Eerstgenoemde programma trok dit keer 519.000 kijkers, terwijl de quiz daarna 497.000 mensen naar de buis trok. SBS 6 beschikt ook over een tandem op de zaterdagavond: Het Jachtseizoen en De Hollandse nieuwe. Respectievelijk 602.000 en 348.000 mensen zagen deze amusementsprogramma's.

Pinkpop-registratie

NPO 3 schotelde zaterdagavond de nodige muziek voor. Vanaf een uur of tien in de avond waren er hoogtepunten te zien van het festival Pinkpop. Daar waren 319.000 muziekliefhebbers voor te porren.

Meer over