De TV van gisteren: miljoen mensen zien zomercliffhanger GTST

Het best bekeken programma op de vrijdagavond was niet verrassend Goede tijden, slechte tijden. Veel mensen keken uit naar de 27e zomercliffhanger van de soapserie en er keken uiteindelijk ruim 1 miljoen mensen.

Vergeleken met voorgaande jaren is dit overigens niet overdreven veel, want de zomercliffhanger weet over het algemeen een stuk meer kijkers aan zich te binden.

De fans werden dit jaar weer op hun wenken bediend, want deze keer was het misschien wel spannender dan ooit. De grote vraag na het uitzenden van de laatste aflevering voor de zomerstop is vooral: wie is er dood? Zo'n beetje alle inwoners van Meerdijk zouden het kunnen zijn nadat er een brand uitbreekt. 

Op sociale media wordt er uiteraard druk over gespeculeerd. Wat verder ook opviel in de laatste GTST-aflevering is dat Jef weer even terugkwam. In de laatste minuten van de aflevering wordt hij gebeld en neemt hij op in Frankrijk. Op 4 september weten we wat er allemaal precies gebeurd is, want dan keert GTST weer terug.

Lees ook: Zomercliffhanger GTST: de 5 meest tragische doden

Jinek

Eva Jinek blijft het maar goed doen met haar talkshow. Op vrijdagavond wist ze net geen 1 miljoen kijkers aan zich te binden. Met een aantal van 962.000 mag ze buitengewoon tevreden zijn. Jinek had een speciale gast, namelijk Ed Stoop van Vis TV. Die heeft wereldkundig gemaakt dat hij na twintig jaar met dit cultprogramma van RTL 7 stopt.

Witse

Een unicum was er vrijdagavond voor commissaris Witse. Normaal gesproken staat hij op prime time geprogrammeerd op NPO 1, maar dit keer moesten de liefhebbers heel lang opblijven om de laatste aflevering van de serie te bekijken. De moord uit deze aflevering was dermate heftig, dat omroep Avrotros het geen goed idee vond om dit vroeg uit te zenden. En dus moesten de kijkers wachten tot bijna middernacht. En dat was te zien aan de kijkcijfers. Waar Witse normaal tussen de 1 en 1,5 miljoen kijkers trekt, waren dit er nu slechts 576.000.

Meer over:

Reageren