Kijkcijfers zaterdag 11 juni

De TV van gisteren: 1.8 miljoen mensen zien Oranje gelijkspelen

12 juni 2022 09:40 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© ANP/Maurice van Steen
Er was weer voetbal op de buis op zaterdagavond en dat trok uiteraard een behoorlijk aantal kijkers. Deze mensen zagen dat Oranje de punten deelde met Polen.

Bondscoach Louis van Gaal stuurde min of meer zijn beste ploeg het veld in, maar winnen van Polen bleek een lastige opgave. De Oranjeleeuwen kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Doelpunten waren er van Davy Klaassen en Denzel Dumfries. De wedstrijd werd uitgezonden op NPO 1 en trok in totaal 1.8 miljoen kijkers. Natuurlijk zaten er ook veel mensen in het stadion.

Nederland op film

Voor de mensen die weinig hebben met voetbal was er op NPO 2 een prima alternatief: Nederland op film is gestart. In deze reeks worden amateurbeelden gebruikt om te tonen hoe ons land in de jaren is veranderd. Het geeft een zeer boeiend inkijkje in de Nederlandse cultuur. 404.000 mensen zagen deze eerste aflevering. 

Rob Geus en Peter Gillis in Het Jachtseizoen

SBS 6 probeerde de kijker naar de buis te trekken met Het Jachtseizoen. In deze aflevering gingen niemand minder dan Peter Gillis en Rob Geus de uitdaging aan. 552.000 mensen zagen de verrichtingen van de mannen. RTL 4 probeerde de kijker op prime time te verleiden met Domino Challenge. In totaal 626.000 mensen zagen hoe de duo's hun creativiteit tentoonspreidden. Het daarop volgende De 1% Quiz wist 478.000 mensen te boeien.

NPO 3 programmeerde de misdaadserie Sophie Cross op prime time. 342.000 mensen zagen de serie.

Meer over