Kijkcijfers 9 maart 2023

De TV van gisteren: Kijkers verrast met transformatie Martijn Krabbé in Dit Was het Nieuws

10 maart 2023 09:55 | kijkcijfers | Door Susanne Jansen

© AVROTROS
Meer dan een miljoen mensen zagen gisteren de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Dit Was het Nieuws op NPO1.

In Dit Was het Nieuws nemen presentator Harm Edens en teamcaptains Jan-Jaap van der Wal en Peter Pannekoek het nieuws op hilarische wijze onder de loep. 

Martijn Krabbé

Presentatrice Welmoed Sijtsma schoof aan bij het team van Jan-Jaap en presentator Martijn Krabbé maakte het team van Peter compleet. En vooral de aanwezigheid van Martijn viel de kijkers thuis op.

Floortje Gaat Mee

Bijna een miljoen kijkers zagen gisteren hoe de dieren in Floortje Gaat Mee centraal stonden. Vlak voor Floortje Dessing en fotograaf Jasper Doest de grens naar Iraaks-Koerdistan overgaan, bezoeken ze Hasan. Hij geeft gehandicapte dieren een tweede kans. 

Eenmaal over de grens van Iraaks-Koerdistan zien Floortje en Jasper hoe honden worden ingezet bij het zoeken en vinden van landmijnen. In een vluchtelingenkamp ontmoet het duo de Syrische Ayas, die in het kamp zorgt voor de dieren die daar leven. 

De Avondshow met Arjen Lubach

993.000 kijkers zagen gisteren een nieuwe aflevering van De Avondshow met Arjen Lubach. Het ging hierin onder andere over de sabotage van de Nord Stream, vervolgens had Arjen Lubach het uitgebreid over Caroline van der Plas, ook al was zij zelf niet aanwezig in de uitzending. 

Overige zenders

Naar het achtuurjournaal keken gisteravond 1,9 miljoen kijkers. Het journaal om 18:00 uur was goed voor 1,2 miljoen kijkers en ook het half acht nieuws op RTL 4 werd door ruim 1,2 miljoen mensen bekeken. Bijna 1 miljoen mensen zagen de uitzending van EenVandaag. Verder keken één miljoen mensen naar de wedstrijd El Shaktar - Feyenoord, 955.000 en 946.000 naar RTL Boulevard.

Meer over