De kijkcijfers van vrijdag 16 december

De TV van gisteren: 1.9 miljoen mensen zien The Masked Singer

17 december 2022 09:53 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© RTL
Geen voetbal deze keer op de vrijdagavond en dus was er ruimte genoeg voor de traditionele televisieprogramma’s om kijkers te binden. Dat lukte heel behoorlijk op deze koude dag.

Natuurlijk werd er gretig afgestemd op The Masked Singer. In totaal 1.9 miljoen mensen zagen de halve finale van de RTL 4-programma. Vorige week had The Masked Singer nog behoorlijk wat ‘last’ van het Nederlands elftal, maar dat was nu beduidend minder. Op Twitter werd gretig meegeleefd.

De Oranjewinter

SBS rekent – ook nadat Oranje is uitgeschakeld op het WK – op De Oranjewinter. Dit weekend zijn de finale en troostfinale en natuurlijk werd daarop vooruitgeblikt. Er keken 770.000 mensen naar de VI­-heren. Op dezelfde zender scoorde De alleskunner vips op prime time 220.000 kijkers.

Amusement bij de NPO

Geen voetbal op NPO 1, maar er was vrijdagavond wel voldoende te beleven. De televisieavond begon met Bed & Breakfast, waarin eigenaren van B&B’s bij elkaar over de vloer gaan. 803.000 mensen zagen dit. Daarna was er weer een aflevering van Meer dan goud, waar 343.000 lieden op afstemden. Talkshow Op1 trok 496.000 kijkers.

Schaatsen op NPO 3

Op NPO 3 geen voetbal maar schaatsen. De wereldbeker in Calgary was er live te volgen en daar werd behoorlijk gebruik van gemaakt. 494.000 geïnteresseerden volgden de verrichtingen van de schaatsers.

Meer over