Kijkcijfers 18 september 2022

De TV van gisteren: Kijkers willen eigen programma voor winnares Miljoenenjacht

19 september 2022 09:04 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© Talpa

Miljoenenjacht blijft de absolute favoriet op de zondagavond en weet zelfs met de week meer kijkers te trekken. En waar sommige kandidaten nog wel eens voor ergernis kunnen zorgen bij kijkers, was winnares Bertha gisteravond de ster van de show met haar enthousiasme.

Ruim 1,3 miljoen mensen zagen Bertha 488.000 euro winnen. Ze vertelde van tevoren al aan Linda dat ze met het gewonnen geld graag een camper zou willen kopen met haar man. Bertha spatte van het tv-scherm af en met haar enthousiasme. Er werd dan ook geroepen om meer Bertha op tv.

Elizabeth: The Unseen Queen

Met het oog op de begrafenis van Queen Elizabeth, dat vandaag plaatsvindt, zond de NPO de documentaire Elizabeth: The Unseen Queen uit. Dat de Engelse royals ook erg geliefd zijn Nederland blijkt wel weer, de docu werd door ruim een miljoen kijkers bekeken. In de docu zijn verschillende privéfilms van de koningin gebruikt en is op deze manier haar jonge jaren in beeld gebracht, vanaf de kinderwagen tot en met haar kroning in 1953.

Voetbal

's Middags zaten veel voetballiefhebbers klaar voor Super Sunday op ESPN. PSV speelde de spannende kraker tegen Feyenoord, die bekeken werd door 945.000 kijkers en direct daarna mocht Ajax aan de bak tegen AZ. Ook deze wedstrijd werd goed bekeken door 793.000 kijkers. Een perfect tv-middagje voor een druilerige zondag.

Nederland is Vol

Ook de tweede aflevering van Nederland is Vol was goed voor veel discussie. Jeroen Pauw had het in de uitzending over de vleesindustrie in Nederland en hoe de welvaart die het oplevert zich verhoudt tot de schade die het veroorzaakt. De bizarre cijfers die Jeroen Pauw liet zien na onderzoek, maakten veel indruk op de mensen thuis.  

href="https://twitter.com/hashtag/Nederlandisvol?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#Nederlandisvol op @op1npo gekeken.

Mijn complimenten voor de opmaak van dit programma, @jeroenpauw en goede tafelgasten ??

Respectvolle discussie, goede onderbouwing en heldere verhalen.

Het kan dus wel ?#landbouw#toekomst#fijnstof#stikstof #GoedGesprek pic.twitter.com/0b2NXAGwOQ

— Geertjan Kloosterboer (@Geertjan_Oxe) September 18, 2022

Weet Ik Veel

Weet Ik Veel blijft steady op de zondagavond en weet elke week een plekje in de top-10 te veroveren. Gisteravond zaten er 877.000 mensen klaar voor de kennisquiz. Ook Humberto op Zondag deed het lang niet slecht met 626.000 kijkers. Dat SBS goede zakendoet met Miljoenenjacht is duidelijk, maar Undercover in Nederland eindigde met 794.000 kijkers, wat echt prima cijfers zijn.

Meer over