De kijkcijfers van dinsdag 5 mei 2020

De TV van gisteren: Miljoenenpubliek voor start tweede seizoen Beter laat dan nooit

6 mei 2020 08:48 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Nick van Ormondt
Nog voor de coronacrisis de wereld in zijn greep kreeg, gingen Katja Schuurman en de vier kornuiten Willibrord Frequin, Peter Faber, Gerard Cox en Barrie Stevens met elkaar op reis naar Midden- en Zuid-Amerika. Het tweede seizoen van Beter laat dan nooit trapte dinsdag af en wist een miljoenenpubliek aan zich te binden.

Met Katja als opvolgster van Olcay Gulsen, die het bij één seizoen Beter laat dan nooit moest houden vanwege haar overstap naar Talpa, was het even de vraag wat voor chemie het vijftal met elkaar zou hebben. Dat bleek in aflevering één al duidelijk goed te zitten en met 1.008.000 kijkers doen de kijkcijfers dat ook.

Bevrijdingsdag

Op NPO1 werd door 1.382.000 kijkers op Bevrijdingsdag: 75 jaar vrijheid afgestemd. Normaliter zijn er ook een heleboel Bevrijdingsdagconcerten waar naar gekeken wordt, maar vanwege de coronamaatregelen vonden die allemaal geen doorgang. Nederland zat wel op muziek en afleiding te wachten doordat het thuis zat en dat deed de special van de NOS dus goed. Onder anderen Roel van Velzen en Simone Kleinsma gaven onder begeleiding van vooraf opgenomen muziekpartijen van het Metropole Orkest optredens in de foyer van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Journaals

De drie best bekeken programma's van de dag waren allemaal journaals. Het NOS journaal van 20.00 uur spande de kroon met 2,5 miljoen kijkers, op gepaste afstand gevolgd door het NOS journaal van 18.00 uur (1.570.000 kijkers). Het RTL Nieuws van 19.30 uur trok 1.399.000 kijkers en was daarmee de nummer drie van dinsdag 5 mei.

Meer over