De TV van gisteren: Miljoenenscore voor kennisquizen

De Nederlandse kijker test zelfs in de zomer graag z'n kennis: zowel De slimste mens als de start van een nieuw seizoen Een tegen 100 boeiden meer dan een miljoen kijkers.

Dat De slimste mens lekker scoort, is al dagen duidelijk. Ook de weekafsluiter boeide weer een kleine 1.4 miljoen kijkers. Ditmaal werd afscheid genomen van schrijfster Marjan van den Berg. Nieuwkomer Angela de Jong werd met ruime afstand de slimste van de dag. 

Caroline pakt het miljoen

Later op de avond bleek Nederland nog niet quizmoe. De eerste aflevering van Een tegen 100 scoorde een slordige 1 miljoen kijkers en was daarmee naast De slimste het enige amusementsprogramma van de dag dat de miljoenengrens doorbrak. Caroline Tensen had er weer ouderwets zin in, maar de kandidaten bakten er weinig van.

Maar er bleek wel een foutje in het programma te zitten dat vrijwel niemand opviel.

Baardmannetjes en halsbandparkieten

De tweede aflevering van Baardmannetjes was met 506.000 kijkers goed voor de 18e plek in het kijkcijferklassement, en dat ondanks de ijzersterke Slimste mens lead in. De bebaarde vogelaars gingen rond Haarlem op zoek naar de bosuil en de halsbandparkiet. Die zoektocht stelde niet teleur.

Meer over:

Reageren