Kijkcijfers van dinsdag 15 mei 2018

De TV van gisteren: Minder kijkers voor M op dag 2

De nieuwe talkshow M leverde aardig wat kijkers in op dag 2. Presentatrice Margriet van der Linden kwam uit op 717.000 kijkers, dat waren er bij de première nog 847.000.

Het is niet ongebruikelijk dat de première van een programma beter wordt bekeken dan de tweede en bovendien was het weer prachtig weer. Toch zullen de makers lichtelijk teleurgesteld zijn met de cijfers.

Israël

Deze uitzending van M was een stuk serieuzer dan de eerste. Het ging aan tafel over de kwestie Israël/Palestina en over een fotograaf in Congo. Voor de nodige luchtigheid schoof Paul de Leeuw aan.

Opgelicht?!

Het beste werd gescoord door NPO 1 met Opgelicht?! (1,1 miljoen), De rijdende rechter (1 miljoen) en Opsporing verzocht (1 miljoen). In Opgelicht?! ging het over een rekeninghouder van de ING die voor 600.000 was opgelicht. Dat was o.a. de schuld van de bank, maar die liet zijn klant in de steek.

Steenrijk, straatarm

Op RTL 4 trok het toch best aardige kookprogramma Superstar Chef wederom te weinig kijkers (514.000) en kwam De reis van je leven niet verder dan 632.000. Op SBS ging het iets beter met Steenrijk, straatarm. 700.000 mensen zagen de aflevering waarin de armlastige familie Ripzaad dit keer een week naar Ibiza mocht, in het huis van Gertjan en Johan.

Meer over:

Reageren