Kijkcijfers zaterdag 30 maart 2024

De TV van gisteren: Mindf*ck houdt aandacht kijkers vast in derde uitzendweek

31 maart 2024 12:58 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Victor Mids flikt het weer: de illusionist scoort met afstand de hoogste kijkcijfers met Mindf*ck, waarmee hij het zendergemiddelde van NPO 1 aanzienlijk stuwt.

Doorgaans neemt de interesse voor een programma met de derde uitzending wat af, maar Mindf*ck is een zeldzame uitzondering op de regel met 1,33 miljoen kijkers die interesse hadden in de trucs die Mids in petto had voor zangeres Davina Michelle (foto, links). Na de show leverde NPO 1 fiks in met 698.000 kijkers voor Bij Van Duin op de achterbank.

RTL scoort stabiel

RTL 4 pakt voor de tweede week op rij zilver met Make up your mind1 miljoen kijkers zagen hoe drie nieuwe bekende drag queens al na hun eerste show hun ware identiteit moesten prijsgeven. Vooral de onthulling van Ellie Lust hield de gemoederen bezig. Robert ten Brink wist naderhand het gemiddelde niet vast te houden: zijn Weekend miljonairs dook ironisch genoeg onder de miljoenengrens en kwam uit op 624.000 kijkers.

Blamage voor Linda de Mol

SBS 6 hoopte dat Ik hou van Holland een waardevol wapen zou zijn in de kijkcijferstrijd op zaterdag. De oude, vertrouwde spelshow rond Linda de Mol heeft echter definitief haar glans verloren: een matige 626.000 mensen zaten klaar voor haar bekende gezelligheid. De finale van De alleskunner kon rekenen op 573.000 kijkers.

*De in dit artikel genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagrampagina @tinanijkamp

Meer over