De TV van gisteren: 'Misselijkmakend' Suspects trekt 711.000 kijkers

De première van de nieuwe Videoland-productie Suspects boeide zondagavond 711.000 mensen op RTL 4. Daarmee stelt de politieserie ietwat teleur. Veel kijkers ergerden zich aan het 'misselijkmakende' camerawerk.

Suspects kreeg van RTL 4 een mooie lead-in: deze remake van de gelijknamige Britse serie stond geprogrammeerd na de seizoensfinale van Moordvrouw, die 1,2 miljoen kijkers scoorde. Toch profiteert Suspects daar nauwelijks van.

Bij de opnames van de nieuwe politieserie moesten de acteurs, waaronder Carly Wijs en Jeroen Spitzenberger, veel improviseren op de set. Dit concept lijkt voorlopig nog niet echt aan te slaan bij de kijkers, net als de chaotische cameravoering.

Op RTL 4 blijft het trouwens bij deze ene aflevering Suspects. De rest van de serie is alleen beschikbaar op de betaalde streamingdienst Videoland. RTL hoopte het publiek natuurlijk lekker te maken om een abonnementje te nemen, maar kijkers zagen het toch anders.

Anderen vonden het juist helemaal geen probleem dat RTL 4 volgende week zondag weer iets anders uitzendt dan Suspects.

 

Boer zoekt vrouw

De politieavond van RTL 4 werd, zoals verwacht, ruim verslagen door de kijkcijferkanonnen van NPO 1: Floortje naar het einde van de wereld scoorde 2,97 miljoen kijkers en Boer zoekt vrouw zelfs 4,1 miljoen. Zij zagen dat boer Herman de eerste was die een dame naar huis moest sturen in de logeerweek. De arme Pia was de ongelukkige: huilend nam ze afscheid van de boerderij in Frankrijk.

Naast deze kijkers met medelijden waren er ook heel wat twitteraars die het vroegtijdige vertrek als een opluchting zagen voor Pia.

Zondag met Lubach

Aflevering na aflevering blijft Zondag met Lubach mooie kijkcijfers scoren op NPO 3. Deze week zagen 953.000 mensen hoe Arjen onder meer de campagnestatements over de Nederlandse identiteit fileerde. Ook Gert-Jan Segers moest het ontgelden: in een compilatie liet ZML zien dat de ChristenUnie-lijsttrekker wel érg vaak ter sprake brengt dat hij zeven jaar in Egypte heeft gewoond. Zeven jaar. In Egypte. Zeven jaar!

Meer over:

Reageren