Kijkcijfers donderdag 16 augustus 2018

De TV van gisteren: Moby Dick stelt weer teleur

De kijkcijfers van de boekenshow van Matthijs van Nieuwkerk, Moby Dick, stegen in vergelijking met vorige week lichtjes, maar een hit kunnen we het niet noemen.
De recensies over Moby Dick waren vorige week lovend, maar het grote publiek lijkt niet warm te lopen voor een boekenprogramma op primetime. 517.000 mensen keken naar Diederik van Vleuten en zuster Holkje van der Veer die vertelden welke boeken veel invloed op hun leven hadden. Vorige week trok Moby Dick nog 484.000 kijkers. Maar die kijkers zijn wel enthousiast.

De slimste mens

Welke programma's wel goed scoorden? De slimste mens natuurlijk (1,2 miljoen) waar schrijver Philip Huff gelukkig wat licht bracht in de kenniduisternis van kandidaten Wouter de Winter en Anna Gimbrere. De laatste vloog uit de quiz tot spijt van vele mannelijke kijkers.

Feyenoord

De Spelshow, de taalquiz met Astrid Joosten, trok 890.000 kijkers, Hart van Nederland was goed voor 853.000 en RTL Boulevard scoorde een heel behoorlijke 785.000 kijkers. Feyenoord voetbalde op FoxSports tegen de Slowaakse club Trencin, maar speelde gelijk en ligt uit de Europa League. 426.000 kijkers zagen de Rotterdamse droom in duigen vallen.

Meer over:

Reageren