De TV van gisteren: Natuurprogramma Art Rooijakkers begint goed

Helden van de wildernis, het nieuwe programma waarin Art Rooijakkers natuurbeschermers opzoekt in verre buitenlanden, is lekker van start gegaan op NPO 1. Het programma trok bijna 1,2 miljoen kijkers.

In de eerste aflevering van Helden van de wildernis bezocht Art Rooijakkers de Nederlandse bioloog Femke Broekhuis die zich in Kenia inzet voor het bedreigde jachtluipaard. Art was zelfs tot tranen geroerd door de schoonheid van de jachtluipaarden. En dat alles viel in de smaak bij de meeste kijkers.

Anderen vonden het programma op zich wel mooi, zij stoorden zich alleen aan een blonde man die de hele tijd door het beeld liep.

Help mijn man is klusser

Help mijn man is klusser was na het Journaal het best bekeken programma van de avond met 1,2 miljoen kijkers. Daarin was te zien hoe Alwin en Miranda in een huis leefden zonder plafond en werkende keuken. Best lastig met twee kleine kinderen. De kijkers kozen massaal partij voor de man des huizes, die het zwaar te verduren kreeg van zijn vrouw en John Williams omdat hij zijn kinderen niet kwam opzoeken.

SBS 6

Bij SBS is het op de donderdag nog steeds behelpen geblazen met Ninja Warrior en Wat vindt Nederland? met respectievelijk 441.000 en 448.000 kijkers. Hoe dat komt?

Meer over:

Reageren