Kijkcijfers donderdag 21 september

De TV van gisteren: Nederland in de ban van de nominaties Gouden Televizier-Ring

22 september 2023 09:00 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
Het was donderdag weer een behoorlijk roerig tv-avondje. Kijkers zaten massaal voor de buis voor Ik Vertrek, Casa di Beau en uiteraard de voetbalwedstrijden van zowel Ajax als AZ.

Daarnaast stond alles in het teken van de bekendmaking van de nominaties voor de Gouden Televizier-Ring 2023.

Lees ook: Deze 3 programma's maken nog kans op de Gouden Televizier-Ring 2023 

Gouden Televizier-Ring 2023

Wie geïnteresseerd is in dat laatste, kwam donderdagavond behoorlijk aan zijn trekken. RTL Boulevard had immers onder toeziend oog van 916.000 kijkers de eer om de drie genomineerden bekend te maken. Maar ook daarna hield het plezier niet op. Humberto ontving B&B Vol Liefde-ster Olof, Oogappels-actrice Susan Radder en tv-expert Tina Nijkamp, Shownieuws had het erover en ook bij Vandaag Inside bleef de Ring niet onbesproken. De heren hadden het vooral over de nominatie van 'hun collega' Hélène Hendriks.

De kijkers lieten ondertussen op X ook van zich horen.

Hélène Hendriks

Hélène Hendriks had zelf geen tijd om ook maar ergens plaats te nemen. Voor haar was er gewoon werk aan de winkel. De presentatrice deed namelijk donderdagavond verslag van zowel de Conference League-wedstrijd van AZ tegen Zrinjski als de Europa League-strijd van Ajax tegen Olympique Marseille. Naar die eerste keken 506.000 mensen, bij die tweede zaten bijna 1,3 miljoen mensen aan de buis gekluisterd.

Ik Vertrek

Verder werden de 1,2 miljoen kijkers van Ik Vertrek diep geraakt door de heftige tegenslagen van Ray en Hilke, terwijl 677.000 kijkers genoten van de prachtige beelden en gesprekken in Casa di Beau. Dat zijn cijfers waar SBS6 om 20:30 uur enkel van kan dromen. Het Belgische duo Coppens trok met de tweede aflevering van The Big Bang immers 'slechts' 327.000 kijkers. Gelukkig werd dat later nog een beetje goed gemaakt door VI: 828.000 mensen waren wel benieuwd wat zij donderdagavond te zeggen hadden.

Meer over