Kijkcijfers donderdag 12 oktober 2023

De TV van gisteren: Nederland kijkt massaal naar het Gouden Televizier-Ring Gala

13 oktober 2023 08:20 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© ANP / Fotograaf Ramon van Flymen

Donderdagavond stond in het teken van het Gouden Televizier-Ring Gala. Tijdens het gala, gepresenteerd door Jan Smit en Peter Pannekoek, werden de winnaars bekendgemaakt. 

Van de Televizier-Ring Talent voor Noa Vahle tot de belangrijkste prijs De Gouden Televizier-Ring voor Oogappels, ruim 1,9 miljoen kijkers keken donderdag naar de spectaculaire tv-uitzending van AVROTROS.

Het Gouden Televizier-Ring Gala

Van een emotioneel optreden van Karsu en een toffe act van Songfestival-winnares Loreen tot het uitreiken van de awards, het Gouden Televizier Ring Gala was oprecht speciaal.

De eerste prijs die werd uitgereikt was de Televizier-Ring Jeugd, die werd gewonnen door Steven en Jamie Kazàn - Road to Vegas. Noa Vahle ging ervandoor met de Televizier-Ring Talent. Hélène Hendriks wist de prijs van Televizier-Ring Presentator binnen te slepen. De presentatrice streed tegen André van Duin en Raven van Dorst. 

Ook GTST-actrice Bertrie Wierenga (Televizier-Ring Acteur), de online-videoserie Politie 24/7 (Televizier-Ring Online-videoserie) en zanger Rob de Nijs (Televizier-Ring Impact) vielen in de prijzen. De belangrijkste televisieprijs ging naar de populaire dramaserie Oogappels, die daarmee wist te winnen van De Oranjezomer en B&B Vol Liefde.

Kijkers van het 58e Gouden Televizier Gala waren vol lof over de avond.

Op RTL4 was Beau van Erven Dorens gisteren te zien met zijn programma Casa di Beau. Ditmaal waren actrice Angela Schijf en zanger Jaap Reesema te gast bij hem in Italië. In de laatste uitzending van Casa di Beau werd onder andere gesproken over de muzikale carrière en podcast van Jaap en de acteercarrière en jeugd van Angela. 

Gelijk na het Gouden Televizier-Ring Gala begon De Avondshow met Arjen Lubach. In de uitzending van donderdag kwamen onderwerpen als de oorlog in Israël, de loonkloof tussen mannen en vrouwen en de OneLove-band aan bod.

Kijkers van de talkshow waren vooral enthousiast over het item over de OneLove-band.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over