De TV van gisteren: Nederlands elftal verslaat Polen én Idols

Met de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal trok SBS 6 woensdagavond 1,5 miljoen kijkers. Daarmee versloeg de zender alle concurrentie: vooral Idols leverde flink in.

In de aanloop naar het EK Voetbal mocht het Poolse team een oefenpotje spelen tegen Nederland, dat door een dramatische kwalificatiereeks afwezig is op het Europese toernooi. Van tevoren leek het alsof niemand zin had om de wedstrijd te kijken, uit angst dat Oranje weer lekker zou stuntelen.

Maar na de wanvertoning van afgelopen vrijdag tegen Ierland wist het Nederlands elftal ditmaal zowaar te winnen. Door doelpunten van Vincent Janssen en Georginio Wijnaldum versloegen ‘we’ Polen met 2-1. En het voetbal was best aan te gluren. Goed nieuws dat het Nederlands elftal nog wedstrijden kan winnen, maar veel kijkers vonden dit een schrale troost met het Oranje-loze EK in het vooruitzicht.

Zaterdag zendt SBS 6 opnieuw voetbal uit. Dan speelt Nederland een oefenduel tegen Oostenrijk. Wie weet komt langzaam het vertrouwen in Oranje weer helemaal terug.


Idols

Ellende op het voetbalveld bleef ons woensdag bespaard, maar des te meer ellende was er in de studio bij Idols. Niet alleen de kijkcijfers van de derde liveshow vielen tegen (633.000 kijkers), maar ook het algehele zangniveau lag bedroevend laag, vond het publiek op Twitter. Nina en Kimberly haalden de finale en Tom en Steve werden met de finish in zicht uitgeschakeld. Jurylid Jamai vergeleek zangeres Nina met Adele, maar had dat beter niet kunnen doen.


Lees hier meer over de storm aan kritiek op de halve finale van Idols.


Zolang ik leef

Tegenover Idols zond RTL 4 Love is in the air (1,2 miljoen kijkers) uit, gevolgd door het indrukwekkende Zolang ik leef. Daarin volgt Peter van der Vorst vijf ongeneeslijk zieke mensen in hun laatste levensfase en komt hij met hen samen in een boerderij. 909.000 mensen zagen de vierde aflevering, waarin de boerderij leeg aanvoelde. Deelnemer Wouter is overleden en had een videoboodschap achtergelaten voor de rest.

Zowel de deelnemers als de programmamakers worden geroemd.


RTL Late Night

Direct na Zolang ik leef zagen we Peter van der Vorst in een heel andere rol: hij is deze week ook vervanger van Humberto Tan in RTL Late Night. De talkshow trok woensdag maar liefst een miljoen kijkers met gasten als Carlo Boszhard en comedian Trevor Noah. Carlo vierde zijn 25-jarig RTL-jubileum, werd in het zonnetje gezet door onder meer Irene Moors en kondigde meteen maar een nieuw seizoen De TV Kantine aan.

Reageren