Kijkcijfers vrijdag 4 september 2020

De TV van gisteren: Nederlands elftal wint glansrijk de kijkcijferstrijd

Ook in het nieuwe seizoen blijkt maar weer dat voetbal koning is. Het Nations League duel tussen Nederland en Polen was op NPO 1 goed voor maar liefst twee miljoen kijkers.

Met die score is de match met afstand het best bekeken programma van de dag. Ook de voorbeschouwing was al goed voor 1,2 miljoen kijkers en de nabeschouwing op de 1-0 overwinning van Oranje stond garant voor nog eens 919.000 kijkers. Door het voetbalgeweld was er voor de verandering eens geen Op1, de talkshow stond z'n plekje af aan De avondetappe dat rond 23.15 uur nog eens een prima 714.000 kijkers scoorde.

Jinek profiteert niet

Maar dat voetbal en talentenjachten twee hele verschillende soorten kijkers trekken, bleek wel uit de cijfers van The voice senior op RTL 4. De tweede en laatste auditieronde kon rekenen op een indrukwekkende 1,37 miljoen kijkers. De coaches hebben hun teams inmiddels compleet en zijn klaar voor de volgende ronde. Wie niet echt klaar leek te profiteren van de grote hoeveelheid RTL-kijkers was JinekZelfs met deze ijzersterke lead-in en zonder concurrentie van Op1 kwam de talkshow niet verder dan 812.000 kijkers.

Zwarte schaap

SBS 6 sloot een extreem wisselvallige eerste week af met best voorspelbaar slechte cijfers. De nieuwe vooravond slaat vooralsnog niet aan met 63.000 kijkers voor Dit vindt Nederland en ook het juridische spreekuur van Mr. Frank Visser kwam uit op een teleurstellende 181.000 kijkers. De gifbeker werd op primetime pas echt leeggedronken toen er een schamele 160.000 kijkers naar Het hek van de dam keken waar ditmaal Wibi Soerjadi en Martijn Koning achter de schapen aan gingen. Hierdoor was Familie Gillis: Massa is kassa met 437.000 het best bekeken SBS-programma op primetime. 

Meer over: