Kijkcijfers woensdag 17 augustus

De TV van gisteren: Net5 houdt kijkers in zijn greep met docu Gabby Petito

18 augustus 2022 09:05 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Still Van Life - Gaby Petito
Waar de meeste tv-zenders gisteravond hun vaste programmering uitzonden, gooide Net5 het over een andere boeg. Zij kwamen namelijk met de true crime documentaire Gabby Petito: De Moord Die de Wereld in Zijn Greep Hield. En met enig resultaat: 166.000 mensen zaten aan de buis gekluisterd.

Voor een plek in de kijkcijfertop-25 was het net te weinig. Die werd deze woensdagavond afgesloten door de herhaling van Steenrijk, Straatarm met 309.000 kijkers.

Gabby Petito: De Moord Die de Wereld in Zijn Greep Hield

De verdwijning van Gabby Petito hield afgelopen jaar rond deze tijd de wereld bezig. Deze 22-jarige vrouw reisde namelijk met haar verloofde Brian Laundrie door de Verenigde Staten. Tot het misging. Uiteindelijk bracht haar verloofde haar om het leven en pleegde hij - enkele dagen later - zelfmoord. In de documentaire, die Net5 dus gisteren uitzond, vertelden Petito's ouders samen met enkele betrokkenen het hele verhaal van begin tot eind, inclusief openhartige interviews.

Summerschool

Waar Francis van Broekhuizen vorige week nog 558.000 kijkers naar NPO1 trok met haar gastles over Maria Callas, deed haar opvolger uit Summerschool het ietsje minder. Marcel Levi's spoedcursus over virussen zoals mars, sars, zika, ebola, covid-19 en de gevreesde apenpokken, werd namelijk via het tv-scherm bijgewoond door 532.000 kijkers. Kijkers hingen echter wel - figuurlijk gezien dan - aan zijn lippen, zo blijkt uit de reacties op Twitter.

B&B Vol Liefde

In de rest van de kijkcijferlijst zitten weinig echte verrassingen. Het NOS Journaal van 20:00 uur was weer de topscoorder van de avond (met 1,55 miljoen kijkers) op de voet gevolgd door De Slimste Mens (1,51 miljoen). Ook RTL4 weet nog steeds te boeien: gisteravond schakelden 897.000 kijkers naar Ik Weet Er Alles Van en 830.000 naar B&B Vol Liefde. In die laatste was gisteravond voor het eerst een echte liefdesverklaring te horen. Vrij rap was het wel, eergisteren vielen er in Portugal nog tranen vanwege het vertrek van Marian

Meer over