Kijkcijfers woensdag 19 oktober

De TV van gisteren: Net5 Moorddossier weet kijkers nog niet te grijpen

20 oktober 2022 07:45 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Talpa

Aangezien Net5 met het vertrek van Merel Westrik geen vaste presentatoren meer heeft, gooide de zender het gisteravond over een heel andere boeg met het true crime-programma Net5 Moorddossier. Met 171.000 kijkers was het alleen duidelijk nog geen kijkcijferknaller.

Toch is voor de makers nog niet alle hoop verloren. De Twitteraars zijn er namelijk lovend over!

Net5 Moorddossier

'Spannend', 'puntje van mijn bank' en 'echt een interessant programma', aldus de kijkers van de eerste aflevering van de tiendelige reeks Net5 Moorddossier. In dit true crime-programma buigen journalisten, advocaten en podcastmakers zich wekelijks over een bepaalde moordzaak uit de Nederlandse geschiedenis. Met deze week: de zogeheten spiritusmoord die de toen 19-jarige Melissa Ulrich het leven kostte.

_______________________________________________________________________________

Elke dag de beste tv, film en serie-tips direct in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

_______________________________________________________________________________

Het Perfecte Plaatje

De liefhebbers van amusement kwamen op deze woensdagavond ook aan hun trekken met de tweede aflevering van Het Perfecte Plaatje. En dat waren er zelfs meer dan vorige week. Bijna 1,1 miljoen mensen (ten opzichte van de 1 miljoen van vorige week) zagen hoe Inge Ipenburg als allereerste de competitie moest verlaten. En daar baalde ze zelf behoorlijk van: ze had nog zoveel willen leren.

Lees ook: Dit is de eerste afvaller van Het Perfecte Plaatje 2022 

Jeroen Pauw in Oekraïne

Waar kijkers gisteravond ook naar keken? Nou, naar programma’s als het NOS Journaal van 20:00 uur (bijna 2 miljoen), Oogappels (995.000), RTL Nieuws (bijna 1,3 miljoen) en GTST (872.000). NPO1 stelde in vergelijking daarmee wel iets teleur op primetime: Jeroen Pauw in Oekraïne (630.000) wist namelijk minder kijkers te trekken dan Johnny's Restaurant Misverstand (632.000). Toch was er aan online aandacht van Pauw geen gebrek. De kijkers waren behoorlijk onder de indruk van zijn reis naar het oosten van Oekraïne.

Meer over