Kijkcijfers woensdag 17 augustus 2023

De TV van gisteren: Niets opgewassen tegen De Slimste Mens-geweld

17 augustus 2023 08:15 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Stijn Ghijsen
Ook de huidige zomerreeks van De Slimste Mens blijkt weer een waar kijkcijferkanon. De kennisquiz van KRO-NCRV liet in de derde week op woensdag alles en iedereen de hielen zien met een topscore.

Met 1.990.000 kijkers was de derde aflevering in de derde week van De Slimste Mens het best bekeken programma van de woensdag. Zelfs het NOS Journaal (1.810.000 kijkers) moest aan de dadendrang van de kennisquiz geloven. Het podium werd midweeks gecompleteerd door het deze week teruggekeerde Vandaag Inside. Naar Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp keken 946.000 liefhebbers.

Voetbal

Woensdag werd er ook volop gevoetbald op de wereld. In de vroege middag wist Sarina Wiegman zich met haar Engeland te plaatsen voor de WK-finale door gastland Australië met 1-3 te verslaan. 506.000 sportfanaten zagen hoe de Nederlandse coach de eerste vrouw was twee WK-finales op rij haalde met twee verschillende landen. Woensdagavond rolde de bal eveneens. In de strijd om de Europese Super Cup troffen Manchester City en Sevilla elkaar. De Engelse treblewinnaar legde uiteindelijk beslag op de prijs in het Griekse Piraeus door de noodzakelijke strafschoppenserie (1-1 na negentig minuten, red.) beter te nemen. Nemanja Gudelj, oud-speler van NAC Breda, AZ en Ajax, werd de schlemiel van de avond door als enige vanaf elf meter te missen.

B&B Vol Liefde

Tijdens het voetbal was op RTL4 weer een aflevering van B&B Vol Liefde te zien. Het immens populaire datingprogramma trok 902.000 kijkers. Vooral de houding van Petri deed de wenkbrauwen fronsen op social media en de deelneemster moet het dan ook behoorlijk ontgelden. Lucas en Arthur Jussen: Meesterpianisten op wereldtournee op NPO1 deed het met 737.000 kijkers ook niet onaardig. Het was de tweede aflevering in de reeks van presentator Ivo Niehe.

Meer over