Kijkcijfers donderdag 25 augustus

De TV van gisteren: Nieuw seizoen Break Free trapt af met 223.000 kijkers

26 augustus 2022 08:18 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© BNNVARA
Na bijna drie jaar van afwezigheid keerde Chris Zegers' Break Free gisteravond terug met wederom een emotionele uitzending. Ditmaal stond de aflevering in het teken van de in 2019 overleden Charmayne Holslag.

De kijkers hielden het maar nauwelijks droog bij het horen hoe deze durfal aan haar einde is gekomen.

Break Free

In deze eerste aflevering van een nieuw seizoen Break Free, waar 223.000 mensen naar keken, stond het verhaal van de reislustige Charmayne Holslag centraal. Zij gaf in 2018 haar baan als grafisch vormgever op om samen met haar vriend Dyon een wereldreis te maken. Een motorrit langs de kust in Vietnam werd zes maanden later het laatste uitstapje voor het stel. Charmayne overleed namelijk na een koolstofmonoxidevergiftiging in het ziekenhuis. Om haar te eren, reisde haar beste vriendin Denise met de camera's van Break Free naar Vietnam, naar de plek van het fatale ongeluk. Een emotionele reis, zo bleek.

De Slimste Mens

Voor alle liefhebbers van amusement was er gisteravond op NPO2 ook genoeg te doen. Daar streden Erik van Muiswinkel, Jasper van Kuijk en Rob Goossens namelijk om de laatste twee finaleplekken van De Slimste Mens 2022. Uiteindelijk zagen 1,7 miljoen mensen hoe Rob Goossens aan het kortste eind trok. Hij verloor in het finalespel nipt van Erik van Muiswinkel. Jasper kroonde zich eerder al als dagwinnaar en neemt het dus vanavond samen met Erik op tegen 'quizqueen' Anniko van Santen.

Denkend aan Holland en Beste Zangers

Verder stelde NPO1 op de broeierige donderdagavond ook niet teleur. 1,2 miljoen kijkers stemden namelijk ook massaal af op de slotaflevering van Denkend aan Holland, terwijl kort daarvoor nog al 839.000 kijkers aan de buis gekluisterd zaten voor de derde aflevering van Beste Zangers. Die laatste stond misschien in het teken van Claudia de Breij, maar het was toch echt Roxeanne Hazes die de show stal. Kijkers genoten onwijs van haar vertolking van Ramses Shaffy's Ik drink.

FC Twente

We horen je het haast denken: gebeurde er dan echt niets bij de commerciële zenders? Wel degelijk. RTL4 bleef namelijk niet achter met zomerhits Ik Weet Er Alles Van Junior (695.000) en B&B Vol Liefde (816.000) en ook naar RTL7 werd gekeken: (619.000) kijkers zagen dat FC Twente er niet in slaagde om de groepsfase te bereiken van de Conference League.

Meer over