De kijkcijfers van dinsdag 3 september 2019

De TV van gisteren: Nieuwe dinsdagavond van RTL 4 kan kijkers nog niet bekoren

De eerste dinsdagavond van het nieuwe tv-seizoen is niet geweldig verlopen voor RTL 4, de zender leverde over de hele linie kijkers in. 

Onbetwiste nummer één van de avond was NPO 1 dankzij gegarandeerde kijkcijferhits als De rijdende rechter dat met 1.18 miljoen kijkers als enige amusementsprogramma boven het miljoen eindigde.

Magere scores voor RTL

De neerwaartse spiraal van RTL 4 begon al met GTST dat voor het eerst dit seizoen onder de 600.000 kijkers dook om uit te komen op een povere 562.000 soapfans. Daarna ging Angela Groothuizen van start met Ver van huis, waarin twee probleemgezinnen bij de Amerikaanse Amish gemeenschap elkaar moeten vinden. Dat zorgde voor 489.000 kijkers en veel online verbijstering over het gedrag van de gezinnen. Dossier van den Heuvel wist daarop met 429.000 kijkers het tij niet te keren. Hekkensluiter Beau trok de boel iets op, al leverde ook hij kijkers in: zijn debuutaflevering was goed voor 650.000 be(au)langstellenden, daar kwamen er ditmaal 585.000 van terug.

Sterren op het doek scoort

NPO 2 heeft het na De slimste mens niet makkelijk. Per seconde wijzer heeft met 261.000 kijkers maar een fractie van het publiek van de kennisquiz. Gelukkig wist de start van de nieuwe reeks Sterren op het doek het zendergemiddelde met 741.000 kijkers behoorlijk op te krikken. Drie kunstschilders mochten Matthijs van Nieuwkerk portretteren en dat viel best in de smaak. 

SBS verslaat NPO 3

SBS programmeerde op primetime De grote verbouwing Australie wat een bedroevende 176.000 kijkers scoorde, maar dat is nog altijd beter dan de schamele 93.000 kijkers die op dat moment afstemden op Make Holland great again op NPO 3. Lauren Verster wist met Ik wil een kind! daarna de boel iets op te trekken. De derde aflevering van de reportagereeks over wensouders trok 229.000 kijkers.

Al riep het onderwerp ook prangende vragen op.

Meer over:

Reageren