Kijkcijfers woensdag 30 oktober 2019

De TV van gisteren: Nieuwe quiz Jan de Hoop begint niet best

31 oktober 2019 08:34 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Nick van Ormondt
RTL 5 had een hele nieuwe televisie-avond in petto voor de kijkers met The villa en Jan houdt hoop, maar die kijkers hapten woensdag nog niet toe. Naar beide programma's keken 173.000 mensen. En dan was er ook nog Ladies Night op Net5, dat behoorlijk wat kijkers verloor.

Jan de Hoop presenteerde na 30 jaar trouwe dienst bij het RTL Nieuws voor het eerst zijn eigen programma. In Jan houdt hoop test hij de algemene kennis van jongeren. De jongeren die Jan testte, bleken bijna niets te weten en zo werd Jan houdt hoop een nieuwe versie van Lekker slim, het programma waarmee Britt Dekker ooit bekend werd. 

Het perfecte plaatje

Er was nog veel meer nieuws te zien deze woensdagavond. Het perfecte plaatje begon bijvoorbeeld aan een nieuwe seizoen en daar genoten 862.000 mensen van.  De bekende kandidaten moesten dit keer hun collega's zo lelijk mogelijk op de foto zetten.  

Dennis en de vrije geesten

Het best scorende programma op primetime was Tussen kunst & kitsch met 1,5 miljoen, De reünie trok 929.000 en de tweede aflevering van Rooijakkers over de vloer met Frank Lammers en Jacqueline Govaert was goed voor 699.000. Martien Meiland trok met de tweede aflevering van Cash or trash 584.000 kijkers, dat is behoorlijk minder dan vorige week toen het er 751.000 waren. Ook nieuw was Dennis en de vrije geesten op SBS 6 waarin Dennis van der Geest mensen ontmoet die uit vrije wil buiten de maatschappij leven. Hij trok er 528.000 tevreden kijkers mee. 

Ladies Night

In de derde week verloor Ladies night weer kijkers. Merel Westrik en haar gasten hielden woensdag nog maar 202.000 kijkers over. En dat terwijl de talkshow voor vrouwen met een hoopvolle 378.000 kijkers begon. Dat is weinig hoopvol voor maakster Linda de Mol en presentatrice Merel. Toch zijn de twitterende kijkers nog wel enthousiast. 

 

Meer over