Kijkcijfers maandag 17 juni 2024

De TV van gisteren: Nieuwe SBS6-realityserie EK Koorts valt niet in de smaak bij kijkers

18 juni 2024 08:09 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© Ek Koorts / SBS 6 / KIJK
Maandagavond ging de nieuwe realityserie EK Koorts van start op SBS6. In dit programma worden fanatieke supporters van het Nederlands elftal gevolgd. Volgens de kijkers mag het echter bij slechts één aflevering blijven, want ze zijn niet te spreken over de serie.

EK Koorts

In de realityserie EK Koorts krijgen kijkers een kijkje in hoe Oranjefans zich voorbereiden op de wedstrijden van het Nederlands Elftal. De realityserie bestaat uit drie afleveringen, maar als het aan de kijkers ligt blijft het bij één aflevering. Het SBS6-programma valt niet in de smaak. Ook de kijkcijfers zijn allesbehalve goed, want er keken maandagavond nog niet eens 200.000 mensen naar de realityserie.

Maandagavond waren twee teams uit de poule van Nederland aan de beurt op het EK Voetbal. Oostenrijk speelde gisteravond tegen Frankrijk. Door een eigen goal van Oostenrijk werd het uiteindelijk slechts 1-0 voor de Fransen. Er zaten maandagavond 2.257.000 mensen klaar voor de voetbalwedstrijd. De wedstrijd België - Slowakije, die om 18.00 uur te zien was, trok 1.743.000 mensen.

Voor hetzelfde geld

In de aflevering van Voor hetzelfde geld van maandag zochten Tim en Lisa naar hun droomhuis. Ze hadden al een mooie woning in het centrum van Den Haag, maar wilden meer rust. Ze zochten een ruim huis met een tuin en hadden een budget van 5 ton. Het stel besloot uiteindelijk om te gaan proefwonen in een huis in Epe.

Tim was blij met de rust die de woning bood, maar Lisa miste toch de drukte en reuring van de stad Den Haag. Aan het einde van de aflevering brachten ze daarom toch geen bod uit op het gekozen huis. Uiteindelijk bleek dat ze hun droomplek wel gevonden hebben, in een ander huis dichtbij de stad. Er keken maandagavond 658.000 mensen naar het woonprogramma.

Meer over