De TV van gisteren: Nieuwjaarsdag bezorgt NPO 1 topavond

2 januari 2018 10:54 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

NPO 1 is 2018 qua kijkcijfers knallend begonnen: de omroep scoorde miljoenen met haar primetime programmering die louter uit kijkcijferkanonnen bestond.

Zes van de tien programma's in de kijkcijfer top 10 komen uit de koker van NPO 1, met als absolute amusementstopper de Boer zoekt vrouw special waar 2.24 miljoen mensen om 20.30 uur klaar voor zaten. Tot afgrijzen van velen.

De overige primetime shows stelden ook niet teleur. Ik vertrek was goed voor 1.83 miljoen kijkers en vervolgens hield Het geheime dagboek van Hendrik Groen met 1.77 miljoen kijkers de aandacht eveneens stevig vast. En dat viel gezien de zware onderwerpen van de op-één-na-laatste aflevering niet echt mee. Vooral de zusters moeten het ontgelden.

Miljoen voor uitgedeelde miljoenen op RTL 

Bij RTL 4 zag de avond er heel anders uit. Na een chaotisch vrolijke GTST waarin Linda langzaam gek werd van alle nieuwkomers in huis voor het oog van 1.26 miljoen kijkers was de romantische comedy Ja ik wil met 819.000 kijkers een flinke teleurstelling. Een ingelaste aflevering van RTL Boulevard waarin de jaarlijkse miljoenen van de Vriendenloterij werden uitgereikt aan de bewoners van het Friese plekje Eastermar maakte met 1 miljoen kijkers dan weer wat goed. 

Weinig welwillenden voor Willeke

NPO 2 scoorde een zeer stabiele 1.13 miljoen kijkers met de nieuwjaarsuitzending van De slimste mens. Van dat aantal quizfanaten bleek uiteindelijk slechts 416.000 man over voor de 2doc rond het leven van Willeke Alberti. En dat terwijl de kritieken op Twitter telkens weer lovend waren.

Kortom, liefde voor altijd...

 

 

Meer over