De TV van gisteren: NOS scoort met interview koning

27 april 2017 08:20 | kijkcijfers | Door Televizier

© RVD, Frank van Beek

Ruim 4 miljoen mensen hebben gisteravond afgestemd op het interview met koning Willem-Alexander. Het gesprek, dat werd afgenomen door Wilfried de Jong, werd zowel op NPO 1 als RTL 4 uitgezonden. Op NPO 1 stemden 3.1 miljoen mensen af, terwijl 'slechts' 1.1 miljoen mensen RTL 4 wisten te vinden.

De koning was opvallend openhartig. Zo vertelde hij over het overlijden van zijn broer Friso en wat dat met hem doet. Met betraande ogen zei hij: “We gingen van drie naar twee broers”.

Veel tv-kijkers waren onder de indruk van de openhartigheid van de koning. Op Twitter klonken vrijwel louter lovende woorden.

Pauw

Wat was er verder op televisie te beleven? Eigenlijk niet zoveel. Heel Holland keek naar het tv-interview met de koning. In een aantal programma's werd teruggeblikt op het vraaggesprek, zo ook bij Pauw. Iets meer dan 1 miljoen mensen keken ernaar. Daar zat onder meer Jort Kelder aan tafel, die nogal wat kritiek voor zijn raap kreeg van Twitterend Nederland.

Het huis van de Koning

Na het interview zond NPO 1 het programma Het huis van De Koning uit, waarin teruggeblikt werd op het dagelijks leven van de afgelopen vijftig jaar. Ronald Giphart presenteerde het programma en vertelde een verhaal van de fictieve familie De Koning, die in 1967 zich vestigde in Lelystad. Dit programma, waar 1.8 miljoen kijkers op afstemden, was een feest der herkenning.

Meer over