De TV van gisteren: NOS Verkiezingsavond verslaat RTL

16 maart 2017 08:29 | kijkcijfers | Door Televizier

NPO 1 en RTL 4 hadden beiden een avondvullende verkiezingsavond voor Nederland in petto. Die werd overduidelijk gewonnen door de NOS met 1,9 miljoen kijkers. RTL bleef steken op 817.000. En dat terwijl het veel leuker was bij RTL.

Er was duidelijk een verschil van aanpak tussen de zenders. De NOS pakte het zakelijk aan met Rob Trip en Dionne Stax in een lege studio terwijl bij RTL Humberto Tan met een tafel vol deskundigen en BN'ers praatte en Merel Westrik de cijfers presenteerde. De NOS scoorde veel betere kijkcijfers, maar volgens de Twitteraars was RTL desondanks duidelijk de winnaar van de avond.

Idols

Het waren niet alleen maar de verkiezingen die de klok sloegen op televisie. Ook de reguliere programma's gingen gewoon door, maar die hadden in sommige gevallen flink te lijden onder het verkiezingsgeweld. Idols hield op RTL 5  bijvoorbeeld nog maar 347.000 kijkers over. De juryleden en kandidaten waren deze week neergestreken op Curaçao maar dat kwam het beoordelingsvermogen van de jury niet ten goed.

Fort Oranje

Opvallend genoeg deed Fort Oranje: Camping of krottenwijk het wel aardig. Het programma waarin Dennis van der Geest campinggasten ontmoet op de vreselijkste camping van Nederland trok 654.000 kijkers naar SBS 6.

Gelukkig was er goed nieuws: de bejaarde inwoner Bibi hoeft zijn oude dag niet meer te slijten in een vieze caravan.

Meer over