De kijkcijfers van zaterdag 20 oktober 2018

De TV van gisteren: NPO 1 de sterkste op primetime

NPO 1 bleek ook op zaterdag te sterk voor zowel publieke als commerciële concurrentie. De zender kwam met een ruime marge als winnaar uit de bus.

Het succes begon net als vrijdag al in de vooravond met 1.21 miljoen kijkers voor Kassa. Dat aantal groeide uit naar 1.86 miljoen voor het Acht uur journaal. Daarna bleven 1.15 miljoen kijkers zitten voor De beste zangers waarin Alain Clark genoot van de liedjes die zijn medezangers voor hem hadden gekozen, al kregen vooral de vrouwelijke deelnemers veel lof. Daarop scoorde Ik vertrek nog eens een indrukwekkende 1.48 miljoen kijkers.

RTL onder het miljoen

Het scheelde niet veel, maar ook op zaterdagavond wist RTL 4 niet door de miljoengrens te breken. Opmerkelijk gezien de populariteit van All you need is love, toch kwam de liefdesshow van Robert ten Brink uit op 996.000 kijkers. Dat neemt niet weg dat ook ditmaal de emoties weer hoog opliepen. Holland-België deed het daarna aardig met 878.000 kijkers. 

Verbaans verleden

NPO 2 viel nét buiten de kijkcijfer top tien met de slotaflevering van Verborgen verleden. Georgina Verbaan ontdekte voor het oog van 672.000 kijkers haar Indische roots en op Twitter werd vol enthousiasme gereageerd op haar zoektocht en de resultaten.

Meer over:

Reageren