Weinig vuurwerk van RTL en SBS

De TV van gisteren: NPO 1 domineert de hele avond

15 augustus 2021 09:12 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© NTR
De commerciële omroepen hebben op zaterdagavond de strijd met de NPO niet kunnen winnen. Sterker: er was niet eens sprake van een strijd.

Het best bekeken amusementsprogramma was Het echte leven in de dierentuin op NPO1. Er keken 994.000 mensen naar het prime time-programma, dat direct na het Journaal van 20.00 uur van start ging. Vorige week scoorde het programma ongeveer net zoveel kijkers: 1 miljoen.

Ook het programma dat erna stond geprogrammeerd op NPO 1 scoorde er gretig op los: er keken 962.000 mensen naar Beste zangers en dat is een behoorlijk aantal in deze toch wat opgedroogde periode. Henk en Floor maakten indruk op de kijker.

Eredivisie begonnen

Voetballiefhebbers in Nederland kwamen zaterdagavond weer ouderwets aan hun trekken. Op vrijdagavond startte de Eredivisie en op zaterdag kwamen zowel AZ, Ajax als PSV in actie. De best bekeken wedstrijd was die van de Amsterdammers: 397.000 zagen het duel met NEC via televisie. Ook was er een erg mooi kijkcijfer voor Studio Sport Eredivisie: de samenvattingen van de avond trokken 976.000 kijkers.

RTL en SBS

RTL 4 probeert op de zaterdagavond mensen te porren met Lego Masters Australië, maar daar lijken niet veel mensen interesse in te hebben. Slechts 264.000 mensen keken prime time naar het programma. Vorige week waren dat er nog 394.000. Ook het Beat me the 5 knock outs van SBS heeft te kampen met tegenvallende cijfers. Deze week bleven er 268.000 kijkers over.

Meer over